Universal Life: Διάλεξη για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του Καρκίνου του Παχέως Εντέρου

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 19/01/2017 στα κεντρικά γραφεία της Universal Life στη Λευκωσία, ενημερωτική διάλεξη για την Πρόληψη του Καρκίνου του Παχέος Εντέρου. Διοργανωτής ήταν η Universal Life σε συνεργασία με τον ΠΑΣΥΚΑΦ και τη νεοσύστατη Ομάδα Αντιμετώπισης Γαστρεντερικών Καρκίνων και κύριος ομιλητής ο Δρ. Παύλος Αντωνίου, επεμβατικός γαστρεντερολόγος. Στη διάλεξη, η οποία σημείωσε μεγάλη επιτυχία, παρευρέθηκαν εργαζόμενοι, συνεργάτες και πελάτες της Universal Life και συνεργάτες του ΠΑΣΥΚΑΦ.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του, ο Δρ Αντωνίου υπογράμμισε  ότι η συχνότητα του καρκίνου του παχέως εντέρου έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα σήμερα να είναι ο συχνότερος καρκίνος στην Ευρώπη και ο τρίτος σε συχνότητα παγκοσμίως. Στην Κύπρο ο συγκεκριμένος καρκίνος είναι ο τρίτος συχνότερος μετά από τον καρκίνο του μαστού και του προστάτη. Ωστόσο, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο γιατρός, ένα πολύ μεγάλο ποσοστό μπορεί να θεραπευτεί με την πρόληψη και την πρώιμη διάγνωση.  Ο Δρ Αντωνίου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους τρόπους με τους οποίους μπορεί ο κάθε ένας από μας να προλάβει τον καρκίνο του παχέως εντέρου με υγιεινή ζωή και γρήγορες και ανώδυνες διαγνωστικές εξετάσεις.  Στο τέλος της διάλεξης ο Δρ Αντωνίου αφιέρωσε αρκετό χρόνο για να απαντήσει ερωτήσεις και απορίες των παρευρισκομένων. 

Την εκδήλωση προσφώνησε επίσης η κυρία Δώρα Κωνσταντινίδου, Υπεύθυνη Διαφώτισης στον ΠΑΣΥΚΑΦ. Η κυρία Κωνσταντινίδου έκανε αναφορά στη νέο-ιδρυθείσα Ομάδα Αντιμετώπισης Γαστρεντερικών Καρκίνων, αποστολή της οποίας είναι η μείωση των περιστατικών των γαστρεντερικών καρκίνων. Τόνισε πως όραμα της Ομάδας είναι μια κοινωνία απαλλαγμένη από τον καρκίνο του παχέος εντέρου και άλλων πεπτικών καρκίνων και ακολούθως ευχαρίστησε την Universal Life τόσο για την διοργάνωση της διάλεξης, όσο και για τη συνεχή στήριξη της σαν Μέγας Χορηγός της Ομάδας Αντιμετώπισης Γαστρεντερικών Καρκίνων.