Δύο νέα Κέντρα Δεδομένων υψηλών προδιαγραφών από τη Cyta

Στη δημιουργία δύο νέων Κέντρων Δεδομένων (Data Centers) υψηλών προδιαγραφών έχει προχωρήσει η Cyta, στο πλαίσιο της σταθερής πολιτικής της για παροχή στους πελάτες της υπηρεσιών φιλοξενίας εξοπλισμού πληροφορικής ψηλού επιπέδου.  

Τα Κέντρα Δεδομένων (Data Centers) είναι επιπέδου Tier 3 και είναι πιστοποιημένα με το ISO 27001. Παρέχουν ιδανικές συνθήκες για τη φιλοξενία εξοπλισμού και συστημάτων, με απόλυτη αξιοπιστία. Τα δύο Κέντρα έχουν γεωγραφικό διαχωρισμό 56χλμ και αποτελούν ιδανική λύση για επιχειρήσεις που θέλουν να διασφαλίσουν γεωγραφική εφεδρεία.   

Με τη φιλοξενία των υπηρετών (servers) στα  Kέντρα Δεδομένων της Cyta, σε Λευκωσία και Λεμεσό, οι επιχειρήσεις  μπορούν να αξιοποιούν τα πλεονεκτήματα που τους παρέχουν οι σύγχρονες υποδομές τους:

  • Οικονομία: Δεν χρειάζεται να διατηρούν ειδικά διαμορφωμένους χώρους, εντός της επιχείρησης, για εγκατάσταση και λειτουργία υπηρετών. 
  • Ευελιξία:  Έχουν στη διάθεσή τους πολλαπλές επιλογές προϊόντων, για να επιλέξουν το προϊόν που εξυπηρετεί καλύτερα τις σημερινές τους ανάγκες. Επίσης, μπορούν να αλλάξουν την επιλογή τους για την ικανοποίηση μελλοντικών αναγκών. 
  • Αξιοπιστία:  Διαφυλάσσουν τα δεδομένα και τις πληροφορίες της επιχείρησης και διασφαλίζουν την εμπιστευτικότητα, την ακεραιότητα και τη διαθεσιμότητά τους.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα https://www.cyta.com.cy/web-hosting-private-server ή να αποταθούν στον Επιχειρηματικό τους Σύμβουλο στη Cyta ή να καλέσουν, χωρίς χρέωση, την υπηρεσία Τηλεφωνικής Εξυπηρέτησης Επιχειρηματικών Πελατών στο 150.

Το ISO/IEC 27001 είναι ένα διεθνές πρότυπο που προσδιορίζει τις απαιτήσεις που πρέπει να πληροί ένας Οργανισμός, προκειμένου να διαχειριστεί συνολικά και αποτελεσματικά, την ασφάλεια της πληροφορίας του. Προσεγγίζει τα άτομα, τις διαδικασίες και την τεχνολογία ενός Οργανισμού συνολικά, μέσα από ένα Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Πληροφοριών - ISMS (Information Security Management System). Ο σχεδιασμός, η υλοποίηση, ο έλεγχος και η συνεχής βελτίωση ενός Συστήματος (ISMS), με βάση τις οδηγίες και τις απαιτήσεις του προτύπου, βοηθά τον Οργανισμό στην προστασία των πληροφοριών του ως προς την εμπιστευτικότητα (confidentiality), την ακεραιότητα (integrity) και τη διαθεσιμότητά (availability) τους.

Το ΤΙΕR 3 είναι διεθνές πρότυπο που διασφαλίζει διαθεσιμότητα 99,98%. Τα Κέντρα διαθέτουν δύο ανεξάρτητα κυκλώματα παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, διπλές γεννήτριες, UPS και συστήματα κλιματισμού. Ο εξοπλισμός συνδέεται σε δύο ηλεκτρικές παροχές. Με αυτό τον τρόπο διασφαλίζεται η συνεχής ηλεκτρική τροφοδοσία ακόμα και σε  περιόδους συντήρησης.