Οι προβολείς στραμμένοι στη Λευκωσία

Ένα σημαντικό αθλητικό γεγονός φιλοξενεί από τις 5 μέχρι τις 19 Μαρτίου η Λευκωσία και το ξενοδοχείο Hilton Park. Για πρώτη φορά, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Μπιλιάρδου (European Billiards & Snooker Association) και η Κυπριακή Ομοσπονδία Μπιλιάρδου διοργανώνουν το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Snooker Ανδρών, Νέων κάτω από 21 ετών και Εφήβων κάτω από 18 ετών.

Αθλητές από 36 χώρες συμμετέχουν στην κορυφαία αυτή ευρωπαϊκή διοργάνωση, μεταξύ των οποίων σημαντικά ονόματα από παραδοσιακές χώρες όπως η Αγγλία και η Σκωτία.

Στο Hilton Park δύο τεράστιες αίθουσες 1000 τετραγωνικών μέτρων έχουν μετατραπεί σε γήπεδα Snooker με επαγγελματικά τραπέζια. Στο ξενοδοχείο διεξάγεται παράλληλα και διαγωνισμός Cue Zone ανοικτός στο κοινό.

Η Κύπρος συμμετέχει με 4 πρωταθλητές και ελπίζει στη μεγάλη διάκριση στο δημοφιλές αυτό άθλημα. Μέχρι σήμερα τη μεγαλύτερη επιτυχία έχει σημειώσει ο Αντώνης Πούλλος φτάνοντας στους "16" της διοργάνωσης. 
Το επίπεδο του Πρωταθλήματος είναι υψηλό και θεωρείται ένα βήμα πριν τον επαγγελματισμό. Ο πρωταθλητής της διοργάνωσης περνά άμεσα στους επαγγελματίες του αγωνίσματος.
Το Πρωτάθλημα Ανδρών ξεκινά την Κυριακή 12 Μαρτίου.

 

Σχετικά με τη Louis Hotels
Η Louis Hotels είναι μια ιστορική κυπριακή εταιρεία με πρωταγωνιστικό ρόλο στην τουριστική βιομηχανία της Κύπρου και της Ελλάδας. Ανήκει στον Όμιλο Louis plc. Από το 1942 μέχρι σήμερα, σε μια μακρά αναπτυξιακή πορεία, η εταιρεία διαχειρίζεται 22 ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων σε Κύπρο και Ελλάδα με σύνολο 12.000 κλίνες, 2.500 εργαζόμενους και ετήσιο κύκλο εργασιών περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ.