Σημαντικά αναβαθμισμένος ο φετινός ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού ΓΣΟ

Ουσιαστική βελτίωση της διαδρομής με κατάργηση της επανάληψης και εμπλουτισμένες παροχές προς τους δρομείς, ενόψει της διοργάνωσης που διεξάγεται 17-18 Μαρτίου στο παραλιακό μέτωπο της Λεμεσού

Καθώς εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού ΓΣΟ βελτιώνεται περαιτέρω προκειμένου να φτάσει τα στάνταρ των μεγαλύτερων διοργανώσεων της υφηλίου και να καθιερωθεί ως ένας από τους πιο δημοφιλείς της Ευρώπης. Στη φετινή διοργάνωση, η οποία διεξάγεται για 12η συνεχή χρονιά, εισάγονται σημαντικές βελτιώσεις και καινοτομίες, που θα έχουν τόσο άμεσο όσο και μακροπρόθεσμο αντίκτυπο, στη βάση ενός σταθερού, μακροχρόνιου και στέρεου προγραμματισμού ανάπτυξης της μεγαλύτερης αθλητικής διοργάνωσης του τόπου.

Η διαδρομή των 42.195 μέτρων, η οποία μετρήθηκε πρόσφατα επισήμως από απεσταλμένους της Διεθνής Ένωσης Μαραθωνίων Δρόμων (AIMS), έχει αλλάξει και δεν περιλαμβάνει πλέον το μικρό αλλά εξαντλητικό επαναληπτικό κομμάτι. Η νέα διαδρομή φτάνει δυτικά μέχρι το Φασούρι, αναδεικνύοντας νέες ομορφιές όπως το «Τούνελ με τα Κυπαρίσσια» στον Ασώματο. Ανατολικά εκτείνεται έως τη Μαρίνα του St. Raphael, περνώντας από τον σπάνιας ομορφιάς αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Αμαθούντας. Εκτιμάται ότι η νέα διαδρομή είναι ακόμα πιο γρήγορη. Μέσα στη διαδρομή θα υπάρχουν 15 σημεία τροφοδοσίας των αθλητών και πολλά σημεία εμψύχωσης και ενθάρρυνσης των δρομέων, με μουσική και άλλες δραστηριότητες.

Φέτος ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού ΓΣΟ αποτελεί το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Μαραθωνίου Δρόμου, ενώ παραμένει ο μοναδικός μαραθώνιος στην Κύπρο που διεξάγεται με τους κανόνες της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κλασσικού Αθλητισμού (IAAF), καθώς είναι το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου της ΚΟΕΑΣ.

Όπως σημείωσε ο Διευθυντής της διοργάνωσης κ. Σπύρος Σπύρου, στη διάρκεια του γεύματος που παρέθεσε στα ΜΜΕ η CNP Ασφαλιστική, φέτος αναμένονται 3.000 αφίξεις από το εξωτερικό για τον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού ΓΣΟ. Στη βάση μακροχρόνιου σχεδιασμού έχει επιτευχθεί συνεργασία με σωματεία, δρομικά κινήματα και μεγάλους κοινωφελείς οργανισμούς, ιδιαίτερα στη Μεγάλη Βρετανία, οι οποίοι εντάσσουν πλέον τη διοργάνωση στο καλεντάρι δραστηριοτήτων τους.

Εμπλουτισμένες παροχές
Εμπλουτίζοντας και αναβαθμίζοντας τις παροχές στους δρομείς, από φέτος οι διοργανωτές εντάσσουν τους «λαγούς» στον αγώνα. Μια ομάδα 15 pacemakers, τρέχοντας καθένας σε διαφορετικό ρυθμό, θα βοηθήσουν τους συμμετέχοντας να πετύχουν νέες ατομικές επιδόσεις στην Κύπρο.

Η διοργάνωση απέκτησε νέα ιστοσελίδα και μια πολύ διαδραστική και μοντέρνα εφαρμογή για κινητά, στα πρότυπα αντίστοιχων εφαρμογών των πιο μεγάλων αγώνων του κόσμου. Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη στο Google Play υπό την ονομασία Limassol Marathon και από το https://live.sporthive.com/event/3829 για συσκευές με λογισμικό iOS.

Έχει αναβαθμιστεί επίσης η γκάμα επίσημων προϊόντων (χρηστικών και αναμνηστικών), ενώ υπάρχει πλέον η δυνατότητα εκτύπωσης προσωπικού αριθμού (bib number) με το όνομα του δρομέα αλλά και μεταλλίου με χαραγμένο το όνομα και την επίδοση ενός αθλητή.

Παράλληλες Εκδηλώσεις
To 2o Running Community Forum που παρουσιάζει η Τράπεζα Κύπρου θα διεξαχθεί φέτος την Πέμπτη, 15 Μαρτίου στο ΤΕΠΑΚ με κεντρικό ομιλητή τον κ. Δημήτρη Κυριακίδη, γιο του θρυλικού Στέλιου Κυριακή, ο οποίος θα μοιραστεί με το ακροατήριο ανέκδοτες ιστορίες και φωτογραφικό υλικό από την αθλητική σταδιοδρομία του πατέρα του, ο οποίος το 1946 κέρδισε το Μαραθώνιο της Βοστώνης. Το Σάββατο, 17 Μαρτίου θα διεξαχθεί για δεύτερη χρονιά η Petrolina Energy Day στην πλατεία του Παλιού Λιμανιού. Την ίδια μέρα θα γίνουν ο Primetel Εταιρικός Δρόμος 5χλμ, όπου οι συμμετοχές εταιρειών και οργανισμών ξεπέρασαν τις 150 έως τώρα (έτσι απομένουν λιγότερες από 50 θέσεις), αλλά και η Dashin’s Foundation Youth Race.  

Πράσινη διοργάνωση
Με την υποστήριξη της Muskita ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού ΓΣΟ εισάγει την καινοτόμο καμπάνια Going Green η οποία αφορά την οικολογική διαχείριση με στόχο σε βάθος τριετίας να δημιουργηθεί ένας Οδηγός Οικολογικής Διαχείρισης για μεγάλα αθλητικά γεγονότα, έχοντας ως πρότυπο τη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση του τόπου. Παράλληλα ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού ΓΣΟ εντάχθηκε από την Εταιρία Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής Λεμεσού (ΕΤΑΛ) στο Πρόγραμμα Civitas 2020. Συνεργαζόμενα μέρη στην καμπάνια Going Green είναι το ΤΕΠΑΚ, η ΑΗΚ που παραχωρεί έξι ηλεκτρικά αυτοκίνητα, η GreenDot και η Επίτροπος Περιβάλλοντος.

Μέσα από μια σειρά δράσεων που διαρκούν όλο το χρόνο, ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού ΓΣΟ εξελίσσεται επίσης σε κόμβο υποστήριξης και προώθησης αθλητικών και κοινωφελών γεγονότων, με κοινό χαρακτηριστικό τον μαζικό αθλητισμό, την αλλαγή του τρόπου ζωής των Κυπρίων και την προσφορά στην κοινωνία και ιδιαίτερα στους νέους. Έτσι τον Ιανουάριο ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού ΓΣΟ σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας & Πολιτισμού, διοργάνωσε τον Μαθητικό Αγώνα Δρόμου «Τρέχω Για Την Υγεία Μου» με τη συμμετοχή 3.000 μαθητών, ενώ στηρίζει τα Λεμέσια και πολλές άλλες δράσεις και δραστηριότητες.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο www.limassolmarathon.com.