Το Andrey & Julia Dashin’s Foundation εξασφαλίζει την ελεύθερη συμμετοχή των παιδιών στον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού

Εκατοντάδες παιδιά ηλικίας 6-16 ετών θα μπορούν να συμμετάσχουν στo «Andrey & Julia Dashin’s Foundation Youth Race» στις 17 Μαρτίου

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, το Andrey & Julia Dashin’s Foundation θα χορηγήσει το Andrey & Julia Dashin’s Foundation Youth Race στo πλαίσιο του OΠΑΠ Μαραθώνιου Λεμεσού 2018, που θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 17 και 18 Μαρτίου υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού. H Andrey & Julia Dashin’s Foundation Youth Race θα διεξαχθεί το Σάββατο, 17 Μαρτίου με εκκίνηση στις 11:00πμ. Τα παιδιά θα συναγωνιστούν σε τρεις ηλικιακές κατηγορίες, σε τρεις διαφορετικές αποστάσεις για πρώτη φορά: 500μ (6-9 ετών), 1.000μ (10-13ο) και 1.500μ (14-16ετών). Θα διεξαχθεί επίσης αγώνας για παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν δωρεάν αναμνηστικό μπλουζάκι και ένα μετάλλιο τερματισμού. Αν και δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής στον Αγώνα Νέων, η εγγραφή απαιτείται μέσω της ιστοσελίδας www.limassolmarathon.com, με τη συγκατάθεση ενός γονέα ή κηδεμόνα.

Σε συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε την Τετάρτη (07/3) το Andrey & Julia Dashin’s Foundation Youth στο Δημαρχείο Λεμεσού δόθηκαν λεπτομέρειες για τη διοργάνωση, στην παρουσία της Πρώτης Κυρίας Άντρης Αναστασιάδη, του Δημάρχου Λεμεσού Νίκου Νικολαΐδη και της ιδρυτού του Ιδρύματος κα. Τζούλια Ντασίνα.

Ο Δήμαρχος Λεμεσού ανέφερε ότι «αυτός ο δρόμος δεν θα ήταν εφικτό χωρίς υποστήριξη του Andrey & Julia Dashin’s Foundation . Ένα Ίδρυμα το οποίο διοικείται από ένα ζευγάρι με όραμα και αγάπη για τη Λεμεσό, όσο και για την Κύπρο. Ευχαριστούμε το Andrey & Julia Dashin’s Foundation που για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στηρίζει και χορηγεί τον Δρόμο Νεολαίας.  Σαν συνδιοργανωτής, ο Δήμος Λεμεσού το θεωρεί τιμή του».

Η Πρώτη Κυρία Άντρη Αναστασιάδη ευχαρίστησε επίσης το Ίδρυμα για τη συνεχή υποστήριξή του και τη δέσμευσή του, σχολιάζοντας: «Είναι πραγματικά χαρά να θέτω υπό την αιγίδα μου τον Δρόμο Νεολαίας Andrey & Julia Dashin’s Foundation. Αγαπητοί Αντρέι και Τζούλια, σας ευχαριστώ για τη γενναιοδωρία σας καθ’ όλη τη διάρκεια των ετών και για την εκτεταμένη φιλανθρωπική δουλειά και τις δραστηριότητές σας. Είμαστε πολύ υπερήφανοι που μπορούμε πάντα να υπολογίζουμε στην υποστήριξή σας στις συνεχείς προσπάθειές μας να παρέχουμε κάθε δυνατή βοήθεια σε εκείνους χρειάζονται».

Η κα. Ντασίνα δήλωσε: «Υποστηρίζουμε με θέρμη πως τα παιδιά θα πρέπει να ενθαρρύνονται στον αθλητισμό και ότι εμείς ως ενήλικες πρέπει να προωθήσουμε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Έχοντας αυτό κατά νου, διασφαλίζουμε ότι όλα τα παιδιά που συμμετέχουν στον Δρόμο Νεολαίας Andrey & Julia Dashin’s Foundation θα έχουν ελεύθερη συμμετοχή με την ελπίδα ότι αυτή θα είναι η σπίθα που χρειάζονται για να αρχίσουν να ασκούνται καθημερινά».

Για πρώτη φορά φέτος το Andrey & Julia Dashin’s Foundation θα απονείμει 18 επιπλέον βραβεία παράλληλα με τα τρόπαια, σε όλα τα αγόρια και τα κορίτσια που θα καταλάβουν τις τρεις πρώτες θέσεις και στις τρεις κατηγορίες ηλικίας. Οι ιδρυτές θα παρέχουν επίσης επιπλέον βραβεία στο σχολείο με τη μεγαλύτερη συμμετοχή δρομέων, καθώς και σε όλα τα παιδιά με αναπηρίες και ειδικές ανάγκες που συμμετέχουν στον αγώνα.

Σχετικά με το τελευταίο, η κα Ντασίνα σχολίασε ότι: «Η αποφασιστικότητα και τα χαμόγελα τους καθώς διέσχιζαν πέρσι την τελική ευθεία ήταν η πιο συγκινητική στιγμή της χρονιάς».

Το ίδρυμα Andrey και Julia Dashin’s Foundation είναι μια πολύ ενεργή φιλανθρωπική οργάνωση με πολύπλευρη συμβολή στην κυπριακή κοινότητα και την αθλητική πρωτοβουλία σε όλο το νησί.

«Η πιο σημαντική υπηρεσία που μπορεί να προσφέρει ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού ΓΣΟ στην κυπριακή κοινωνία είναι το κίνητρο να αλλάξουμε τον τρόπο ζωής μας με την ένταξη της άσκησης στην καθημερινή μας ρουτίνα. Αυτή η προσπάθεια ξεκινά με τα παιδιά και τους νέους. Θέλουμε να μάθουμε στους νέους το τρέξιμο.  Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που το Andrey & Julia Dashin’s Foundation μοιράζεται αυτό το όραμα, δίνοντας την ευκαιρία σε εκατοντάδες παιδιά να λάβουν μέρος σε αυτό το μεγάλο γεγονός », δήλωσε ο επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής του ΟΠΑΠ Μαραθώνιου Λεμεσού, Σπύρος Σπύρου.

 

Πρόσφατα, ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού ΓΣΟ, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, διοργάνωσε τον Παγκύπριο Σχολικό Αγώνα Δρόμου με τίτλο «Τρέχω για την υγεία μου», το οποίο είδε τη συμμετοχή 1.300 μαθητών και μαθητριών.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε τις ιστοσελίδες www.limassolmarathon.com  και www.facebook.com/limassolmarathon.

Για συνεχή ενημέρωση και διαδραστική εμπειρία, κάντε λήψη της εφαρμογής για κινητά από το Google Play και https://live.sporthive.com/event/3829  για συσκευές με λογισμικό iOS.