Εξαντλούνται οι θέσεις για τον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού ΓΣΟ

Πόλο έλξης αποτελούν οι φετινές βελτιώσεις και καινοτομίες όπως η νέα διαδρομή, οι «λαγοί», τα σημεία ενθάρρυνσης/ εμψύχωσης αλλά και το υψηλό επίπεδο δρομέων από το εξωτερικό

Ζήτημα ημερών είναι η εξάντληση των θέσεων συμμετοχής σε όλους τους αγωνιστικούς δρόμους του 12ου ΟΠΑΠ Μαραθωνίου Λεμεσού ΓΣΟ, ο οποίος διεξάγεται το Σαββατοκύριακο 17-18 Μαρτίου. Το παράθυρο δήλωσης συμμετοχής κλείνει την Πέμπτη (15/3) και οι εγγραφές συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς στο www.limassolmarathon.com και στο 25880100. Ήδη θέση έχουν εξασφαλίζει 2.000 δρομείς από το εξωτερικό από 66 διαφορετικές χώρες, δημιουργώντας νέο σχετικό ρεκόρ. Εκτιμάται ότι οι αφίξεις για το μεγάλο αγώνα θα φτάσουν τις 4.000.

Σημειώνεται ότι έχουν ήδη εξαντληθεί οι 200 θέσεις ομάδων για τον Primetel Εταιρικό Δρόμο 5χλμ, που διεξάγεται το Σάββατο (17/3) και στον οποίο αναμένεται να λάβουν μέρος έως και 10.000 άτομα, τρέχοντας με Ομάδες και Εταιρείες. Το Σάββατο διεξάγεται επίσης η Andrey & Julia Dashin’s Foundation Youth Race, για παιδιά 6-16 χρόνων. Εγγραφές για αυτή τη διαδρομή μπορούν να γίνονται και ανήμερα του αγώνα.

ΚΥΡΙΑΚΗ (18/3) - ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΙ ΔΡΟΜΟΙ
7:30πμ              Μαραθώνιος
7:30πμ              Ημιμαραθώνιος
8:00πμ              Petrolina Energy Day 10χλμ
8:00πμ              City Race 5χλμ

Για όλους τους δρόμους σημείο εκκίνησης / τερματισμού είναι ο Μόλος Λεμεσού.

Όλα τα εχέγγυα για ρεκόρ
Η παρουσία υψηλού επιπέδου δρομέων από το εξωτερικό ελκύει και τους Κύπριους. Ο ανταγωνισμός που δημιουργείται, η επίπεδη διαδρομή που γίνεται ειδυλλιακή κινούμενη παράλληλα στη θάλασσα, ο καλός καιρός, οι «λαγοί» που... εισάγονται φέτος και τα σημεία ενθάρρυνσης/ εμψύχωσης που επίσης αποτελούν φετινή καινοτομία, βοηθούν ώστε ένας Κύπριος δρομέας να πετύχει νέο ατομικό ρεκόρ, σε οποιοδήποτε αγωνιστικό δρόμο.

Καθώς η μικρή επανάληψη διαδρομής έχει απαλειφθεί φέτος, οι εκτιμήσεις λένε ότι η διαδρομή είναι πλέον ακόμα και πιο γρήγορη και δεν αποκλείεται να «πέσει» το ρεκόρ 2:13.29 που στέκει από το 2010. Φέτος θα τρέξουν και 15 «λαγοί», σε διαφορετικά χρονικά περιθώρια ο καθένας, βοηθώντας, συμβουλεύοντας και εμψυχώνοντας τους δρομείς για να πετύχουν νέα ατομικά ρεκόρ σε Μαραθώνιο και Ημιμαραθώνιο. Επιπλέον, σε δέκα σημεία εντός της διαδρομής θα υπάρχουν σχολεία, ωδεία και χορευτικά συγκροτήματα, ενθαρρύνοντας τους δρομείς.  

Απεριόριστες δυνατότητες
Φέτος ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού ΓΣΟ λανσάρει νέα μετάλλια αλλά και εφαρμογή για κινητά (app), με απεριόριστες δυνατότητες ώστε κάποιος να μετατρέψει σε απολύτως προσωπική την εμπειρία του στη διοργάνωση. Για παράδειγμα, μπορεί κάποιος να ζητήσει να χαραχθεί το όνομα και η επίδοσή του στο μετάλλιο. Αποκορύφωμα της εμπειρίας για ξένους και Κύπριους δρομείς θα είναι και φέτος το after party που επιμελείται η ομάδα του παγκοσμίου φήμης Guaba Beach Bar, στο  Παλιό Λιμάνι από το  απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ της Κυριακής (18/3).

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο www.limassolmarathon.com και στο 25880100.