Ενδιαφέρουσες διαλέξεις/ Παρουσιάσεις από την εταιρεία ΕΠΙΦΑΝΙΟΥ

Με ποιο τρόπο σχεδιάζεται ένα «εμπνευσμένο κτίριο»;  Πώς διασφαλίζεται η αισθητική και η καινοτομία χωρίς να θυσιάζονται οι απαιτήσεις θερμομόνωσης και ηχομόνωσης;  Πώς επιλέγεται η καταλληλότερη μέθοδος θερμομόνωσης; Τι πρέπει να προσέξει ο εγκαταστάτης για να διασφαλίσει την άριστη απόδοση των υλικών που επιλέγονται;  Τι πρέπει να γνωρίζει ο μελετητής για την πυροπροστασία των ψηλών κτιρίων;

Αυτές και άλλες ενδιαφέρουσες ερωτήσεις απαντούνται από σειρά παρουσιάσεων και διαλέξεων που διοργανώνονται από την εταιρεία  Φάνος Ν. Επιφανίου Δ.Ε. Λτδ τους μήνες Απρίλιο και Μάιο. Οι εκδηλώσεις αυτές εντάσσονται στα πλαίσια της γενικής πολιτικής της εταιρείας για ενημέρωση των συνεργατών της σχετικά με τις τάσεις και τις εξελίξεις στην  τεχνολογία των υλικών, αλλά και μιας εκστρατείας προσφοράς πληροφόρησης και γνώσης στους επαγγελματίες του κλάδου των οικοδομών και των κατασκευών, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 50 χρόνων επιτυχούς παρουσίας της εταιρείας.

Στη διάλεξη με θέμα «Omnis… Inspired Solutions», που έγινε στις 24 Απριλίου στο Κέντρο Εικαστικών Τεχνών και Έρευνας (CVAR), παρουσιάστηκαν τα σύγχρονα Αρχιτεκτονικά Συστήματα  μεταλλικής Οροφής και Τοίχων. Οι παρουσιαστές από την εταιρεία OMNIS ενημέρωσαν για τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τις ολοκληρωμένες λύσεις των συστημάτων,  που παρέχουν στους αρχιτέκτονες τη δυνατότητα να συνδυάσουν δύναμη, λειτουργικότητα και ευελιξία στο σχεδιασμό τους.

Στις 16 Μαΐου, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Συμβούλων Μηχανικών, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Ενέργειας, διοργανώνεται διάλεξη από   τον διακεκριμένο καθηγητή σε θέματα ενέργειας Δρ. Άγι Παπαδόπουλο, με θέμα το «Τρίλημμα του Μελετητή:  Εξηλασμένη πολυστερίνη, Διογκωμένη Πολυστερίνη ή Πετροβάμβακας», όπου θα συζητηθούν τα υπέρ και τα κατά των διαφορετικών μεθόδων  εξωτερικής θερμομόνωσης.

Στις 17 Μαΐου, η  παρουσίαση με θέμα τη «Συμμόρφωση  με τους νέους Κανονισμούς Θερμομόνωσης.  Kelyfos & Polytile , Πλεονεκτήματα και Μέθοδοι Εγκατάστασης» απευθύνεται στο εργοληπτικό κοινό και θα δώσει όλες τις πληροφορίες για τα πλεονεκτήματα και τη σωστή εφαρμογή των υλικών αυτών.

Και οι δυο πιο πάνω εκδηλώσεις θα γίνουν στη Δημοσιογραφική Εστία στη Λευκωσία.  Οι ενδιαφερόμενοι είναι ευπρόσδεκτοι, δηλώνοντας συμμετοχή στο 22793333.

Στις 30 και 31 Μαΐου διοργανώνονται  δυο ενδιαφέροντα συνέδρια στη Λεμεσό και τη Λευκωσία αντίστοιχα, με θέμα  «Παρόν και Μέλλον στο σχεδιασμό προσόψεων ψηλών κτιρίων. Τάσεις, Εξελίξεις και Πυροπροστασία».  Τα συνέδρια, που απευθύνονται στο αρχιτεκτονικό κοινό, διοργανώνονται από την Elval Colour, προμηθεύτρια εταιρεία του γνωστού υλικού Εtalbond, με την οποία η εταιρεία  Επιφανίου διατηρεί μακροχρόνια συνεργασία.

Τα συνέδρια θα πραγματοποιηθούν στο Κέντρο Χαρουπόμυλοι Λανίτη στη Λεμεσό  και στη Λεβέντειο Πινακοθήκη στη Λευκωσία. Για δηλώσεις συμμετοχής, απαιτείται εγγραφή στις ιστοσελίδες

https://www.eventora.com/en/Events/limassol-conference  ή https://www.eventora.com/en/Events/nicosia-conference-1