Εύκολες και ασφαλείς πληρωμές στο διαδίκτυο, πώς γίνεται;

Στις μέρες μας υπάρχουν πολλοί λόγοι για να μην χρησιμοποιούμε συμβατική πιστωτική κάρτα για αγορές στο internet ή σε καταστήματα. Οι αγορές online αυξάνουν τις πιθανότητες κάποιος να κάνει κακόβουλη χρήση του αριθμού της πιστωτικής σας κάρτας ή των προσωπικών σας στοιχείων. Όσο κι αν θεσπίζονται πλέον κανόνες χρήσης και συναλλαγών στο διαδίκτυο. Επιπλέον, μπορεί να θέλετε να κάνετε μια αγορά χωρίς να γνωρίζει κάποιος γι’ αυτό. Και η μορφή buy-now-πληρωμή αργότερα των πιστωτικών καρτών, ενθαρρύνει ορισμένους καταναλωτές να ξοδεύουμε επικίνδυνα και χωρίς έλεγχο. 

Παρόλ’ αυτά, η σύνδεση της οικονομίας με την πιστωτική κάρτα είναι ισχυρή. Αν πρόκειται να αγοράσετε βιβλία, μουσικές ή να συμμετέχετε σε online παιχνίδια, κυρίως απαιτείται η εισαγωγή προσωπικών στοιχείων αριθμού πιστωτικής κάρτας. Για αυτό τον λόγο έχουν πλέον αναπτυχθεί εναλλακτικές λύσεις για συναλλαγές με περισσότερη ασφάλεια και ανωνυμία. Σήμερα, ένα παράδειγμα εναλλακτικού τρόπου συναλλαγών θα μπορούσαμε να πούμε είναι η υπηρεσία προπληρωμένης κάρτας με την οποία μπορεί κανείς να πραγματοποιήσει συναλλαγές σε διάφορα online – και μη καταστήματα σε όλη την Κύπρο και το εξωτερικό. Τέτοιες λύσεις επιτρέπουν στον χρήστη να πληρώνουν για προϊόντα, υπηρεσίες και για συμμετοχή σε παιχνίδια χωρίς να είναι κάτοχος πιστωτικής κάρτας ή τραπεζικού λογαριασμού. Αυτό το είδος πληρωμής επίσης, αναιρεί τους κινδύνους που προκύπτουν από την ύπαρξη ενός ψηφιακού εγκλήματος.

Η διαδικασία μας είναι οικεία καθώς μοιάζει με αυτήν της ανανέωσης χρόνου ομιλίας στα καρτοκινητά, με απλή αγορά δελτίου με αριθμό PIN από καταστήματα σούπερ μάρκετ, πρατήρια βενζίνης είτε ακόμη και τα περίπτερα σε όλη την χώρα. Υπάρχει δυνατότητα επιλογής ποσού μεταξύ 25€, 50€, 75€, ή 100€ και επιλέγει ο καθένας το αντίστοιχο πόσο που θέλει να ‘’φορτώσει’’ στην κάρτα του.

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς ειδικός για να γνωρίζει σήμερα πόσο σημαντικές είναι οι ασφαλείς online αγορές. Είναι μια ακμάζουσα βιομηχανία καθ' όλη τη διάρκεια του έτους. Οι μέθοδοι πληρωμής έχουν εξελιχθεί σε ένα ζωτικό στοιχείο των επιχειρήσεων στο διαδίκτυο αλλά και σε εργαλείο στα χέρια των χρηστών του internet που ψάχνουν για τις καλλίτερες δυνατές ευκαιρίες αγορών. Σκοπός είναι να αρχίσει πια το σύνολο της κοινωνίας να εμπιστεύεται την ψηφιακή οικονομία και να μην την ταυτίζει με κάτι επικίνδυνο και εφήμερο.