Σημαντική συμβολή της ΟΠΑΠ Κύπρου στον αγώνα κατά των ναρκωτικών

Σε μια λιτή τελετή που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 12 Ιανουαρίου, στις 12:00 το μεσημέρι στο Γενικό Χημείο του Κράτους,  η ΟΠΑΠ Κύπρου παρέδωσε στον Υπουργό Υγείας κ. Φίλιππο Πατσαλή, ένα σύγχρονο μηχάνημα ανάλυσης και ταυτοποίησης ναρκωτικών και φαρμακευτικών ουσιών (LCQ-Tof). Η αγορά του εξοπλισμού LCQ-Tof πραγματοποιήθηκε μέσω χορηγίας ύψους €330.000 από την ΟΠΑΠ Κύπρου, η οποία στέκεται πάντα αρωγός σε θέματα προστασίας και θωράκισης της Δημόσιας Υγείας. 

Όπως ανέφερε η Διευθύντρια του ΓΧΚ κυρία Πόπη Κανάρη, ο συγκεκριμένος εξοπλισμός αποτελεί ένα πολύ σημαντικό εργαλείο στα χέρια του Εθνικού Εργαστηρίου Ελέγχου Ναρκωτικών, καθώς επιτρέπει στο Γενικό Χημείου του Κράτους να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του γρηγορότερα και με λιγότερο κόστος, δίνοντας έγκυρα αποτελέσματα στην Αστυνομία και στις Δικαστικές Αρχές. 

Στο χαιρετισμό του ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΠΑΠ ΚΥΠΡΟΥ κ. Δημήτρης Αλετράρης, ανέφερε ότι « σύμφωνα με την Οργάνωση των Ηνωμένων Εθνών κατά των Ναρκωτικών και του Εγκλήματος, τα συνθετικά ναρκωτικά πέρασαν μπροστά από την ηρωίνη και την κοκαϊνη και είναι σήμερα ο δεύτερος τύπος ναρκωτικών με τη μεγαλύτερη κατανάλωση στον κόσμο. Το γεγονός αυτό μας ανησυχεί ιδιαίτερα εδώ στην Κύπρο, επειδή διανύουμε μια περίοδο τρωτή σε όλους εκείνους τους παράγοντες οι οποίοι συμβάλλουν στην αύξηση αναζήτησης και χρήσης ναρκωτικών από τους νέους, όπως η ανασφάλεια, η ανεργία και τα προβλήματα επιβίωσης. Λαμβάνοντας υπόψη όλες αυτές τις παραμέτρους η ΟΠΑΠ ΚΥΠΡΟΥ ενισχύει την τεράστια προσπάθεια του Γενικού Χημείου για αντιμετώπιση αυτής της απειλής».
Κλείνοντας ο κ. Αλετράρης διαβεβαίωσε ότι «η ΟΠΑΠ ΚΥΠΡΟΥ με ειλικρίνεια και καθαρότητα θα συνεχίσει να γνοιάζεται για την υγεία και ευημερία της κοινωνίας μας».
Ο Υπουργός Υγείας κ. Φίλιππος Πατσαλής παραλαμβάνοντας τον εξοπλισμό ευχαρίστησε εκ μέρους της πολιτείας την ΟΠΑΠ ΚΥΠΡΟΥ, για τη συνεπή και συνεχή προσφορά της στον ευαίσθητο τομέα της Υγείας και τον τόπο γενικότερα.