Ιούδες για 30 ψωροαργύρια

Παρακολουθούμε τον τελευταίο καιρό, αφενός την μεταπήδηση δικών μας κύπριων ποδοσφαιριστών στο λεγόμενο ''πρωτάθλημα'' των κατεχομένων και αφετέρου το παρασκήνιο των ιδίων οι οποίοι μετά την απόφαση τους, αυτή βγαίνουν στο γυαλί με κύριο και απώτερο σκοπό  να κατηγορήσουν, να δικαιολογήσουν και να υπερασπίσουν τις επιλογές τους. Κριτής δεν θα γίνουμε κανενός αφού ο κάθε άνθρωπος έχει την δική του λογική και το δικό του μυαλό να πράττει όπως αυτός νομίζει, ωστόσο θεωρώ ότι η τοποθέτηση μας επί του λυπηρού και στενάχωρου αυτού γεγονότος θα πρέπει να γίνει άξια αναφοράς.

Αντιλαμβάνεται ο καθένας που ζει σε αυτό τον τόπο ότι βαδίζουμε σε εποχές φτώχειας, απαξίωσης και μηδενισμού των πάντων. Επίσης ο οποιοσδήποτε που έχει την στοιχειώδη λογική μπορεί να καταλάβει ότι πολλοί Κύπριοι ποδοσφαιριστές μειώνονται και ταπεινώνονται χωρίς κανείς από τους αρμοδίους ουσιαστικά να ενδιαφέρεται, αλλά θεωρώ οι δηλώσεις που γίνονται μετέπειτα  είναι κομπλεξικές και μειωτικές. Δεν ξέρω αν έχουν καταλάβει αυτοί οι οποίοι προέβησαν σε αυτές τις ''μεταγραφές'' ότι καρφί δεν μας καίγεται για τις επιλογές τους. Δεν ξέρω επίσης αν οι ίδιοι έχουν κατανοήσει ότι εδώ το θέμα δεν είναι αυτού καθ΄αυτού το ποδόσφαιρο αφού με τέτοιες κινήσεις παίρνουμε την χώρα όχι 100 αλλά 1000 χρόνια πίσω. Και εμείς και ο καθένας αντιμετωπίζει προβλήματα οικονομικά και επαγγελματικά αφού αρκετοί προσπαθούμε να επιβιώσουμε με μισθούς της τάξεως των 600 και 700 ευρώ αλλά κύριοι δεν τα παρατήσαμε όλα για να γίνουμε επιχειρηματίες σε ένα ''κράτος'' ανυπόστατο και ''ανύπαρκτο''. Ε πως να το κάνουμε δεν μπορούμε όλοι να κάνουμε την λαμπρή καριέρα στα γήπεδα. Όταν πλέον αντιλαμβανόμαστε ότι δεν πάει άλλο κάνουμε τα πάντα για να δώσουμε ψωμί στα παιδιά μας όπως εσείς οι ίδιοι λέτε.Το θέμα εδώ είναι καθαρά εθνικό. Δεν γινόμαστε Ιούδες για 30 ψωροαργύρια. Δεν γινόμαστε προδότες για 2, 3 χρόνια καλοπέρασης. Δεν ποδοπατούμε τα πάντα επικαλούμενοι την μη στήριξη από τους αρμοδίους και την έλλειψη εργασίας. Αρκετοί υποφέρουν κύριοι αλλά δεν στράφηκαν σε λύσεις σαν τις δικές σας. 

Λίγο το κατάντημα της κοινωνίας, λίγο η έλλειψη καθαρής λογικής, λίγο η μεγάλη προσδοκία κάποιων που θεωρούν ότι το ''τεράστιο'' ταλέντο τους δεν ''δοξάστηκε'' έφεραν όλους αυτούς στο χείλος του γκρεμού και εμάς πίσω τους να βάζουμε τον σταυρό μας.