CITROEN C4 CACTUS: Σαρώνει τα βραβεία σε κάθε επίπεδο

Το ανατρεπτικό Citroen C4 Cactus, παρά τη σύντομη πορεία του στην αγορά έχει καταφέρει να μαζέψει σειρά σημαντικών βραβείων από το χώρο του αυτοκινήτου και όχι μόνο. Ένα μοντέλο, που με τα μοναδικά του χαρακτηριστικά, έχει δημιουργήσει αίσθηση στο χώρο του αυτοκινήτου, κάτι που δεν πέρασε απαρατήρητο από τους διάφορους οργανισμούς και φορείς του χώρου.

Μερικά από αυτά είναι: το βραβείο «Hatchback of the Year» του περιοδικού TopGear, το «Best Crossover για το 2014» του θεσμού Next Green Car Awards, το γερμανικό βραβείο σχεδιασμού RedDot αλλά και το βραβείο «TechnoBest» από τον ανεξάρτητο οργανισμό Autobest. Επίσης, το C4 Cactus βρίσκεται στην τελική 7αδα των αυτοκινήτων που θα διεκδικήσουν το τίτλο «Car Of The Year» για το 2015. 

Αυτό όμως που ξεχωρίζει δεν είναι άλλο από τη διάκριση που πήρε από το Μουσείο Επιστήμης και Βιομηχανίας της γαλλικής πρωτεύουσας.Το βραβείο «Etoile du Design» (Αστέρι Σχεδιασμού) εξασφάλισε, εκτός των άλλων, την παρουσία του μοντέλου της γαλλικής φίρμας στο συγκεκριμένο μουσείο δίπλα σε βιομηχανικά προϊόντα που κέρδισαν στο παρελθόν αυτή την ξεχωριστή αναγνώριση.

Έχοντας ξεκινήσει το 1999, ο διαγωνισμός «Observeur du Design», είναι ανοικτός στις εταιρείες και τους σχεδιαστές βιομηχανικών προϊόντων. Ο διαγωνισμός εστιάζει στις προτάσεις που διακρίνονται για το πρωτοποριακό τους design, με τα προϊόντα που ξεχωρίζουν να βραβεύονται με το «Αστέρι Σχεδιασμού», διάκριση που κατέκτησε για τη φετινή χρονιά το Citroen C4 Cactus.

Το Citroen C4 Cactus έχει εκτεθεί στο μουσείο, ως δείγμα ενός προϊόντος που συνδυάζει ιδανικά την αισθητική με την πρακτικότητα και τον πρωτοποριακό χαρακτήρα συνθέτοντας ένα αυτοκίνητο που είναι ευχάριστο, φιλικό στο χρήστη, αλλά και στο περιβάλλον. Στοιχεία όπως τα ρηξικέλευθα Airbumps® που ισχυροποιούν την έντονη προσωπικότητα του μοντέλου, ενώ παράλληλα συμβάλουν στην προστασία του αμαξώματος και το φουτουριστικό, όσο και φιλικό εσωτερικό αποτελούν μερικά από τα σημεία που κέρδισαν τους κριτές.

Το ολοκαίνουριο Citroen C4 Cactus αποτελεί μια διαφορετική πρόταση στο χώρο της αγοράς αυτοκινήτου. Με επαναστατικές εφαρμογές, τόσο στην πρακτικότητα όσο και στο σχεδιασμό, το C4 Cactus δημιουργεί νέες τάσεις στην επιλογή αυτοκινήτου. 
Το C4 Cactus έκανε πρόσφατα την παρουσία του και στην Κυπριακή αγορά με δύο αποδοτικούς και συνάμα οικονομικούς κινητήρες, ένα βενζίνης και ένα πετρελαίου. Πρόκειται για έναν 1,2 λίτρων βενζίνης 82 ίππων VVTi  με χειροκίνητο ή αυτόματο κιβώτιο και ένα πετρελαιοκινητήρα στα 1,6λιτρα (e-HDI 6 ETG) με αυτόματο κιβώτιο και 92 ίππους.