Εντυπωσιακό το start list του Cyprus Sunshine Cup

Συνεχίζονται οι δηλώσεις συμμετοχών από τα κορυφαία ονόματα παγκοσμίως στην ποδηλασία.

Και άλλοι Ολυμπιονίκες και Παγκόσμιοι Πρωταθλητές δήλωσαν συμμετοχή και θα αγωνιστούν στο Cyprus Sunshine Cup, το οποίο θα διεξαχθεί τέλη Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου. Ο σπουδαίος ποδηλατικός αγώνας που ανήκει στην κατηγορία HC της παγκόσμιας ομοσπονδίας (UCI) προσέλκυσε και φέτος μερικά από τα σπουδαιότερα διεθνώς ονόματα του αθλήματος.


Στην Κύπρο θα έρθει η Julie Bresset (φώτο) από τη Γαλλία, χρυσή Ολυμπιονίκης στο Λονδίνο στο Cross Country, όπως επίσης και η Annika Langvad από τη Δανία, τρεις φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια στο Mountain Bike Marathon. Συμμετοχή δήλωσαν επίσης η παγκόσμια πρωταθλήτρια στο cross country eliminator Kathrin Stirnemann από την Ελβετία και η Γαλλίδα Pauline Ferrand-Prevot, παγκόσμια πρωταθλήτρια δρόμου και παγκόσμια πρωταθλήτρια Cyclocross. Στην Κύπρο επιστρέφει και ο περσινός νικητής του αγώνα, Fabian Giger από την Ελβετία, όπως και ο Florian Vogel, κάτοχος τριών μεταλλίων σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Cross Country.
Θυμίζουμε πως ανάμεσα στους 200 περίπου ξένους ποδηλάτες που θα λάβουν μέρος στο Cyprus Sunshine Cup, βρίσκονται επίσης οι Marianne Vos (χρυσή Ολυμπιονίκης στο Πεκίνο στην πίστα και χρυσή στο Λονδίνο στο δρόμο), Gunn-Rita Dahle-Flesjaa (χρυσή στην Αθήνα 2004 στο Cross Country) και Jaroslav Kulhavy (χρυσός στο Λονδίνο στο Cross Country).
Οι κορυφαίοι αθλητές θα έρθουν στην Κύπρο ως μέλη ομάδων. Συγκεκριμένα, οι διοργανωτές αναμένουν περίπου 15 πλήρως στελεχομένες ποδηλατικές ομάδες να δώσουν το παρών τους.

Οι ημερομηνίες
Το Cyprus Sunshine Cup 1 - Afxentia Stage Race θα διεξαχθεί μεταξύ 26 Φεβρουαρίου και 1 Μαρτίου με χώρο διεξαγωγής την ορεινή Λάρνακα και τις κοινότητες Λευκάρων, Λυθροδόντα και Καπέδων. Το Cyprus Sunshine Cup 2 θα λάβει χώρα στην αρχαία Αμαθούντα στις 8 Μαρτίου.
Τον αγώνα στηρίζουν ο ΚΟΤ, ο ΚΟΑ, η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδηλασίας, η Ασφαλιστική Atlantic και η Ελληνική Τράπεζα. Υποστηρικτές είναι η Shimano, η Ballan Sports Wear, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Ορεινής Λάρνακας, η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας, ο Δήμος Λευκάρων και οι Κοινότητες Λυθροδόντα και Καπέδων. Επιπλέον, υπηρεσίες διάσωσης και πρώτων βοηθειών παρέχονται από το ΕΤΕΑ.

Οι Κύπριοι
Πέρα από τους κορυφαίους ξένους ποδηλάτες, στο Cyprus Sunshine Cup θα λάβουν μέρος και οι κορυφαίοι Κύπριοι στις κατηγορίες ανδρών, γυναικών, εφήβων και μάστερς (ηλικίες 29+). Στις δύο πρώτες κατηγορίες αναμένονται να λάβουν μέρος γύρω στους δέκα αθλητές, ενώ καμιά 50αριά ποδηλάτες θα συμμετάσχουν στις άλλες ηλικιακές κατηγορίες. Πάντως, η λίστα εκκίνησης δεν έχει ακόμη κλείσει και οι διοργανωτές καλούν όσους ερασιτέχνες ποδηλάτες επιθυμούν να λάβουν μέρος, να προχωρήσουν σε δήλωση συμμετοχής. «Επιλέξαμε τεχνικές και δύσκολες διαδρομές, αλλά φροντίσαμε να είναι φιλικές και προς τους μη επαγγελματίες ποδηλάτες. Δεν υπάρχουν περιορισμοί στις συμμετοχές, απλά γράφεσαι και συμμετέχεις, στον ίδιο αγώνα με την παγκόσμια σκηνή του Mountain Bike», λέει ο εκ των διοργανωτών Μιχάλης Χατζηιωάννου.
Από τους Κύπριους που ήδη δήλωσαν συμμετοχή, ξεχωρίζουν τα ονόματα των Χρίστου Λοΐζου της Ομόνοιας που είναι πρωταθλητής Κύπρου στο χρονόμετρο, του Αρμάντο Αρχιμανδρίτη της Elite Cycling Club και πρωταθλητή Κύπρου στο δρόμο, του Κυριάκου Πέτρου του ΑΠΟΕΛ και του Χριστόδουλου Μιχαήλ του Ποδηλατικού Ομίλου Λευκωσίας.

 

Φωτογραφία: Η Γαλλίδα Julie Bresset, χρυσή Ολυμπιονίκης στο Cross Country του Λονδίνου 2012, θα λάβει μέρος στο Cyprus Sun