Αντικατάσταση 8 δέντρων στη λεωφόρο Κυριάκου Μάτση

Το Δημοτικό Συμβούλιο Λευκωσίας κατά τη συνεδρία του ημερομηνίας 22 Ιανουαρίου 2015, έχοντας εξασφαλίσει σχετική σύμφωνο γνώμη και του αρμόδιου Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, ενέκρινε εισήγηση της Επιτροπής Περιβάλλοντος για αφαίρεση οκτώ προβληματικών και επικίνδυνων δέντρων στη λεωφόρο Κυριάκου Μάτση και αντικατάστασή τους από νέα κυπαρίσσια ή πεύκα. 

Η σχετική απόφαση υπήρξε αποτέλεσμα επί τόπου επισκέψεων και ανταλλαγής απόψεων με όλα τα αρμόδια τμήματα και υπηρεσίες του κράτους. Συγκεκριμένα για την έκδοση άδειας των σχετικών αδειών συμφώνησαν το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, το Τμήμα Δασών, το Ινστιτούτο Γεωργικών Ερευνών και η Επίτροπος Περιβάλλοντος.

Η αφαίρεση των δέντρων κρίθηκε αναγκαία και επιτακτική καθότι λόγω της μη αναστρέψιμης, κακής κατάστασης της υγείας τους, έχουν καταστεί ευπαθή στις πτώσεις και στο σπάσιμο κλάδων και κατά συνέπεια επικίνδυνα για την ασφάλεια των διερχόμενων οδηγών και πεζών. Ωστόσο, μετά την αφαίρεση των επικίνδυνων δέντρων, ο Δήμος θα προχωρήσει αμέσως στη φύτευση ισάριθμων δέντρων, κυπαρισσιών ή πεύκων, προς αντικατάστασή τους.

Από το Δήμο Λευκωσίας
11 Φεβρουαρίου 2015