Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Νεολαίας με τίτλο «Participation- Inspiration- Creativity.»

Η άτυπη ομάδα νέων «Youth Dynamics» θα φιλοξενήσει στον Αγρό, μεταξύ 20-28 Φεβρουαρίου 2015 ένα πολυμελές εκπαιδευτικό σεμινάριο στα πλαίσια ευρωπαϊκού  προγράμματος για την εκπαίδευση, ERASMUS+. Το πρόγραμμα έχει ως τίτλο P.I.C.(Participation- Inspiration- Creativity)) και σε αυτό θα λάβουν μέρος συνολικά 30 άτομα από 15 Ευρωπαϊκές χώρες. Θεματική ενότητα του προγράμματος μας αποτελεί η ανάγκη για επαφή, επικοινωνία, ανταλλαγή απόψεων και συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων  από τις χώρες εταίρους. Αφετηρία για υλοποίηση αυτού του προγράμματος αποτελεί το αυξημένο ποσοστό  ανεργίας αλλά και αποχής των νέων από τα κοινά και την τοπική κοινωνία και η μη συμμετοχή τους στα κέντρα λήψεως αποφάσεων.

Στην Ευρώπη του 2015 απουσιάζει το πνεύμα δημιουργικότητας, έμπνευσης και καινοτομίας ανάμεσα στους νέους οι οποίοι χρειάζονται ώθηση και καθοδήγηση ώστε να υλοποιήσουν τις σκέψεις τους σε πράξεις. Μέσα από διάφορα εκπαιδευτικά εργαλεία οι συμμετέχοντες του σεμιναρίου θα αναπτύξουν ποικίλες γνώσεις και δεξιότητες, θα αποκτήσουν καινούριες εμπειρίες με στόχο την προώθηση της ενεργού συμμετοχής των νέων στον τοπικό, εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο. Επίσης θα γίνει ανταλλαγή καλών πρακτικών που εφαρμόζονται στα διάφορα κράτη ώστε οι υπόλοιπες χώρες να υιοθετήσουν κάποιες από αυτές.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος θα πραγματοποιηθούν ποικίλες δραστηριότητες όπως διαλέξεις, βιωματικά εργαστήρια, παρουσιάσεις, συζητήσεις σε ομάδες εργασίες, δραστηριότητες άτυπης μάθησης και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις. Θα διοργανωθούν επίσης Διεθνής βραδιές όπου η κάθε χώρα θα παρουσιάσει στοιχεία από τον πολιτισμό, την κουζίνα, την κουλτούρα, την παιδεία και την τέχνη της έτσι ώστε οι νέοι να έρθουν σε επαφή με νέους πολιτισμούς και να γνωρίσουν καινούρια ήθη και έθιμα άλλων χωρών. Επιπρόσθετα θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικές εκδρομές με στόχο να γνωρίσουν οι ξένοι συμμετέχοντες τα πολιτιστικά μας μνημεία, τους ιστορικούς θησαυρούς, την κουλτούρα  και τις ομορφιές του τόπου μας.

Για τυχόν απορίες και διευκρινήσεις σχετικά με το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα παρακαλούμε επικοινωνήστε στο τηλ. 99473782

Youth Dynamics group