Πρώτο κοινό μεταπτυχιακό πρόγραμμα ΤΕΠΑΚ – Ανοικτού Πανεπιστημίου

Το πρώτο εξ αποστάσεως διαπανεπιστημιακό μεταπτυχιακό πρόγραμμα στο πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου και του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου θα προσφερθεί από τον Σεπτέμβριο 2015, με τίτλο ‘MSc International Hospitality and Tourism Management’.  
Πρόκειται για ένα ανταγωνιστικό σε διεθνές επίπεδο πρόγραμμα σπουδών, με γλώσσα διδασκαλίας την αγγλική , το οποίο έχει ως στόχο να προσφέρει την ευκαιρία σε άτομα που προέρχονται από πολλά και διαφορετικά επιστημονικά/ακαδημαϊκά πεδία  να εισέλθουν στον συναρπαστικό και πολλά υποσχόμενο επαγγελματικό τομέα του τουρισμού. Ταυτόχρονα, το πρόγραμμα προσφέρεται σε επαγγελματίες που βρίσκονται ήδη στη βιομηχανία και επιθυμούν την σημαντική αναβάθμιση των γνώσεων τους, επιδιώκοντας επαγγελματική ανέλιξη σε διευθυντικές θέσεις.


Η φοίτηση στο πρόγραμμα μπορεί να είναι σε πλήρη ή μερική βάση και τα συνολικά δίδακτρα ανέρχονται στα €5400. Η περίοδος υποβολής αιτήσεων είναι από τις 26 Φεβρουαρίου μέχρι τις 23 Απριλίου 2015. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα και την υποβολή αιτήσεων στο     http://www.ouc.ac.cy/web/guest/s3/progrspoudon/iht/desc 

Το πρώτο αυτό διαπανεπιστημιακό μεταπτυχιακό πρόγραμμα αποτελεί το πρώτο μεγάλο βήμα των δυο δημόσιων πανεπιστημίων της Κύπρου προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης σημαντικών κοινών εκπαιδευτικών πρωτοβουλιών, που δημιουργούν εξαιρετικές προοπτικές για την κυπριακή  πανεπιστημιακή εκπαίδευση. Η συντεταγμένη αξιοποίηση όλων των δυνάμεων, ακαδημαϊκών, τεχνολογικών και οικονομικών των κυπριακών πανεπιστημίων μπορεί να αποφέρει τέτοιες συνέργειες που να μεγιστοποιούν τις δυνατότητες της Κύπρου σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο. Ο διάλογος για το σχεδιασμό και τη λειτουργία κοινών προγραμμάτων σπουδών μεταξύ ΤΕΠΑΚ και Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου ξεκίνησε πριν 2 περίπου χρόνια και σύντομα τα δυο πανεπιστήμια θα είναι σε θέση να ανακοινώσουν και νέες πρωτοβουλίες συνεργασίας.