Η ΙΚΕΑ στηρίζει το πρόγραμμα «Μαγειρεύω & Προσφέρω»

 

Η ΙΚΕΑ, στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής της Ευθύνης,  στηρίζει το Ίδρυμα Σοφία για τα παιδιά και το πρόγραμμα «Μαγειρεύω και Προσφέρω».  

Το Ίδρυμα Σοφία για τα παιδιά, προχώρησε στη δημιουργία του προγράμματος σε ολοήμερα δημοτικά σχολεία με στόχο να έχουν φαγητό τα παιδιά που κατοικούν σε ευάλωτες περιοχές. Οι στόχοι του έργου είναι: 
•    Προσφορά φαγητού σε όλα τα παιδιά του ολοήμερου σχολείου, χωρίς διακρίσεις.
•    Υλοποίηση ενός μόνιμου έργου υποδομής για το ολοήμερο σχολείο.
•    Εθελοντική συμμετοχή της κοινότητας από τους ίδιους τους γονείς.
•    Αποφόρτιση από το οικονομικό κόστος του μεσημεριανού φαγητού για τις άπορες οικογένειες.


Η ΙΚΕΑ συνέβαλε στο πρόγραμμα με την πλήρη διαμόρφωση του χώρου σε 3 ολοήμερα δημοτικά σχολεία με την κατασκευή της κουζίνας, αποθηκευτικών χώρων, νεροχυτών, χώρο για την σίτιση με τραπέζια και καρέκλες καθώς και με την παροχή όλων των απαραίτητων σκευών μαγειρικής και ειδών σερβιρίσματος στα ακόλουθα σχολεία:

•    Δημοτικό Σχολείο Αγίων Αναργύρων - "ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ" στη Λάρνακα στο συνοικισμό Κόκκινες, όπου φοιτούν 300 παιδιά και στο πρόγραμμα συμμετέχουν 50 παιδιά
•    Δημοτικό Σχολείο Εθνάρχη Μακαρίου Γ΄στη Λάρνακα, όπου φοιτούν 300 παιδιά και στο πρόγραμμα συμμετέχουν 50 παιδιά
•    Δημοτικό Σχολείο Δένειας (ακριτικό σχολείο), όπου φοιτούν 30 παιδιά και στο πρόγραμμα συμμετέχουν 17 παιδιά

Επίσης η ΙΚΕΑ συνέβαλε και στο Δημοτικό Σχολείο Ευρύχου στο οποίο δόθηκαν σκεύη μαγειρικής και σερβιρίσματος για τις ανάγκες των παιδιών από 17 χωριά των γύρω περιοχών που εξυπηρετούνται από το σχολείο.

Στις 25/2/2015 έγινε η επίσημη παράδοση του έργου από το Διευθυντή της ΙΚΕΑ Κύπρου, κ. Διονύση Πυροβολισιάνο, ο οποίος δήλωσε: «Στην  ΙΚΕΑ πιστεύουμε ότι τα παιδιά είναι οι σημαντικότεροι άνθρωποι του κόσμου και ότι όλα πρέπει να ζουν σαν παιδιά: να παίζουν, να μαθαίνουν και να αναπτύσσονται ελεύθερα. Γι’ αυτό συμμετέχουμε στο πρόγραμμα «Μαγειρεύω και Προσφέρω» γιατί θέλουμε να δημιουργήσουμε μια καλύτερη καθημερινότητα για τα παιδιά που φοιτούν στα ολοήμερα σχολεία. Με τις νέες κουζίνες που έχουν κατασκευαστεί τα παιδιά θα μπορούν να απολαμβάνουν το γεύμα τους σε ένα άνετο, όμορφο και ασφαλές περιβάλλον»