Συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για τον κλάδο φιλοξενίας και τουρισμού

Την Τετάρτη, 11 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης στο Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πολυσυζητημένο «χάσμα» που υπάρχει ανάμεσα στις σπουδές στον κλάδο της φιλοξενίας και του τουρισμού και στην τουριστική βιομηχανία της Κύπρου. Οι συμμετέχοντες, που προέρχονταν από διάφορους τομείς της βιομηχανίας, συνέβαλαν στη διεξαγωγή μιας εποικοδομητικής και έντονης συζήτησης. Εκπρόσωποι από τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού, τον τομέα ξενοδοχειακών υπηρεσιών και υπηρεσιών εστίασης, υπεύθυνοι τουριστικών αξιοθέατων, ακαδημαϊκοί και φοιτητές εξέτασαν, ανέλυσαν με κριτική σκέψη και πρότειναν καινοτόμους τρόπους γεφύρωσης του χάσματος ανάμεσα στην τρέχουσα παρεχόμενη εκπαίδευση και τις απαιτήσεις της βιομηχανίας. 

Έγινε κοινώς αποδεκτό το γεγονός ότι το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών με δυνατότητα πρακτικής άσκησης στη διοίκηση ξενοδοχειακών και τουριστικών επιχειρήσεων και στη διοργάνωση εκδηλώσεων του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus (MA Internship in Hospitality, Tourism and Event Management), το οποίο θα είναι διαθέσιμο από το Σεπτέμβριο του 2015, αποτελεί ένα βήμα προς τη γεφύρωση του χάσματος μεταξύ εκπαίδευσης και βιομηχανίας, μέσω της πρακτικής εμπειρίας που απαιτείται για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των αναγκών της ξενοδοχειακής βιομηχανίας. 

Μετά το πέρας της συζήτησης πραγματοποιήθηκε δεξίωση, η οποία διοργανώθηκε από τους δευτεροετείς φοιτητές του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus. Αυτό το εργαστήριο ήταν το πρώτο μίας σειράς εκδηλώσεων, που αποδεικνύει τη δέσμευση του Πανεπιστημίου, όχι μόνο να ενισχύσει περαιτέρω τους δεσμούς με τους ενδιαφερόμενους φορείς του κλάδου αλλά και να εκπληρώσει το ρόλο του ως πανεπιστημιακό ίδρυμα, με πρώτιστο στόχο να αποτελέσει η κοινωνική ευθύνη την κινητήριο δύναμη για την κοινοτική και περιφερειακή ανάπτυξη.