Νέο Master στα Sports Media

Πρωτοπορεί και πάλι το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ξεκινώντας μαζί με την AIPS EUROPE ένα μοναδικό Master

Ένα μοναδικό στον κόσμο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Master, ξεκινά το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας από την ακαδημαϊκή χρονιά 2015-16. Πρόκειται για τα Sports Media που εντάσσονται κάτω από την ενότητα επικοινωνίας και Ηλεκτρονικά Μέσα. 

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί με τη συνεργασία της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αθλητικών Συντακτών της AIPS EUROPE, που εκφράζει 55.000 επαγγελματίες αθλητικούς συντάκτες, από 48 χώρες. 

Για πρώτη φορά η πανεπιστημιακή γνώση ενώνεται με την επαγγελματική εμπειρία, προσφέροντας ανεκτίμητες γνώσεις στους φοιτητές αλλά και τους επαγγελματίες δημοσιογράφους, γραφίστες, σκηνοθέτες, εικονολήπτες, παραγωγούς σε όλα τα ηλεκτρονικά μέσα, που θα θελήσουν να το παρακολουθήσουν. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα σε 16 μήνες να ολοκληρώσουν ένα μοναδικό πρόγραμμα σπουδών που θα περιλαμβάνει γνώσεις για τη νέα πραγματικότητα, κυρίως στα ηλεκτρονικά μέσα  με έμφαση όμως στον χώρο του Αθλητισμού.

Εκτός από τους Πανεπιστημιακούς καθηγητές, στις παραδόσεις θα συμμετέχουν κορυφαίοι αθλητικοί δημοσιογράφοι, σχολιαστές, παρουσιαστές, παραγωγοί, γραφίστες και σκηνοθέτες από όλη την Ευρώπη, μεταδίδοντας τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους από τα πολλά χρόνια εργασίας στα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά ΜΜΕ. 

Είναι μεγάλη επιτυχία για το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και την Κύπρο, που σε συνεργασία με την  AIPS EUROPE καταφέρνει να φέρει στον τόπο μας τους κορυφαίους σε κάθε ειδικότητα στον χώρο των Sports Media, ανοίγοντας διάπλατα ένα παράθυρο για φοιτητές από όλο τον κόσμο. 

Το πρόγραμμα θα προσφέρεται και με συμβατικό τρόπο σε κανονικές παραδόσεις αμφιθεάτρου αλλά και εξ αποστάσεως. Ορισμένα από τα πολύ ενδιαφέροντα μαθήματα που θα μπορούν να παρακολουθήσουν οι φοιτητές/επαγγελματίες του χώρου σαν υποχρεωτικά ή προαιρετικά είναι:

Αθλητικά Μέσα και Επικοινωνία
Διαχείριση Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης (Social Media Management)
Ραδιοτηλεοπτικά και Δικτυωτά Δικαιώματα Μετάδοσης                            
Ρεπορτάζ στα Ηλεκτρονικά και Ιντερνετικά ΜΜΕ
Παραγωγή Τηλεόρασης, Ραδιοφώνου και Web για Αθλητικά Γεγονότα
Σχολιασμός σε ηλεκτρονικά ΜΜΕ στα Αθλητικά Γεγονότα
Κάλυψη Ολυμπιακών Αγώνων, Παγκόσμιο Κύπελλο, Champions League
Υπηρεσίες Τύπου, Στατιστικά, διαδικασία διαπίστευσης Μεγάλων Αθλητικών Γεγονότων 

Επίσης το πρόγραμμα δίνει την δυνατότητα στους επαγγελματίες αθλητικούς συντάκτες μέλη της AIPS, δηλαδή της παγκόσμιας ομοσπονδίας αθλητικών συντακτών, κυρίως της νεώτερης γενιάς, να το παρακολουθούν με ειδικές προϋποθέσεις, έτσι ώστε  να συμπληρώνουν την εμπειρία τους με πανεπιστημιακή γνώση και να αποκτούν περισσότερα εφόδια για την καριέρα τους στην χώρα τους ή στη διεθνή αγορά αθλητικών γεγονότων.