To Citroen C4 Cactus κατακτά και το «World Car Design Award»

H Citroen από τη δημιουργία της μέχρι σήμερα είναι συνυφασμένη με την δημιουργικότητα και τη κατασκευή των πιο πρωτοποριακών και με ξεχωριστό χαρακτήρα αυτοκινήτων. Αυτό αποδεικνύεται και από τη σωρεία των βραβείων που κερδίζουν τα μοντέλα της. Αυτή τη φορά πρωταγωνιστής είναι – και πάλι – το Citroen C4 Cactus. Το μοντέλο διευρύνει την ήδη πολυπληθή συλλογή διακρίσεων και βραβεύσεων κατακτώντας και το World Car Design Award για το 2015, διάκριση που εξασφάλισε χάρη στο μοναδικό του σχεδιαστικό χαρακτήρα που συνδυάζει ιδανικά το ξεχωριστό στιλ με την πρακτικότητα.

Οι κριτές πέρα από τη δημιουργικότητα των σχεδιαστών αναγνώρισαν και την αποφασιστικότητα της μάρκας να δημιουργήσει κάτι πραγματικά μοναδικό. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Citroen κατακτά το συγκεκριμένο βραβείο, αφού το 2006 το Citroen C4 Coupé είχε βρεθεί στην κορυφή των προτιμήσεων των κριτών, επιβεβαιώνοντας την μακρά παράδοση της μάρκας στον τομέα του σχεδιασμού.

Η επικεφαλής της Citroen, Linda Jackson δήλωσε: «Αυτή η σημαντική διάκριση επιβραβεύει τη τόλμη και δημιουργικότητα της μάρκας. Το Citroen C4 Cactus δεν μοιάζει με κανένα άλλο αυτοκίνητο, ακριβώς γιατί είναι ένα Citroen, με μοναδικό σχεδιασμό που υποστηρίζει απόλυτα την ταυτότητα της μάρκας μας. Αυτό περιμένουν όλοι από τη Citroen και αυτός είναι ο λόγος της επιτυχημένης μας πορείας για περισσότερα από 90 χρόνια!».

Το C4 Cactus έκανε πρόσφατα την παρουσία του και στην Κυπριακή αγορά με δύο αποδοτικούς και συνάμα οικονομικούς κινητήρες, ένα βενζίνης και ένα πετρελαίου. Πρόκειται για έναν 1,2 λίτρων βενζίνης 82 ίππων VVTi  με χειροκίνητο ή αυτόματο κιβώτιο και ένα πετρελαιοκινητήρα στα 1,6λιτρα (e-HDI 6 ETG) με αυτόματο κιβώτιο και 92 ίππους.