Η Δρ. Katie Goeman στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου

«The effect of blended learning on course persistence and performance of adult learners: a difference-in-differences analysis» είναι το θέμα της διάλεξης που θα δώσει η Δρ. Katie Goeman, λέκτορας του πανεπιστημίου KU Leuven του Βελγίου, την Τρίτη 21 Απριλίου 2015, στις 18.00μμ. 

Η διάλεξη εντάσσεται στο πλαίσιο προγράμματος διδασκαλίας της Δρ. Goeman στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών «Συνεχιζόμενη Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθησης» του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου. Η επίσκεψη της Δρ. Goeman στο ΑΠΚΥ πραγματοποιείται στο πλαίσιο δράσεων του ευρωπαϊκού προγράμματος κινητικότητας Erasmus+.

Η διάλεξη αφορά ένα θέμα που σίγουρα ενδιαφέρει πολλούς: πώς η χρήση της μικτής μάθησης (blended learning) στην εκπαίδευση ενηλίκων από απόσταση επηρεάζει την ακαδημαϊκή τους επίδοση. Βασίζεται σε δεδομένα μιας έρευνας που πραγματοποιήθηκε με ενήλικες φοιτητές, στο πλαίσιο Προγράμματος Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, και παρουσιάζει αποτελέσματα της, εστιάζοντας, κυρίως, στη θετική επίδραση της μικτής μεθόδου στην επίδοση των ενήλικων εκπαιδευομένων στις εξετάσεις και στη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα. Οι επιπτώσεις της μελέτης για την πρακτική και την έρευνα θα συζητηθούν. 

Η διάλεξη, η οποία θα δοθεί στην αγγλική γλώσσα και είναι ανοικτή στο κοινό, θα πραγματοποιηθεί στο κεντρικό κτίριο του ΑΠΚΥ στα Λατσιά (Λεωφ. Γιάννου Κρανιδιώτη 33, 2220, Λατσιά, Λευκωσία). Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να την παρακολουθήσουν και διαδικτυακά, μέσω της Πλατφόρμας Τηλεκπαίδευσης του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.ouc.ac.cy  

________________________________________
Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών “Συνεχιζόμενη Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου, εστιάζει στην επιστημονική περιοχή της Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης και Δια Βίου Μάθησης και εξετάζει διαλεκτικά δυο βασικούς πυλώνες της: α) τη Γενική Εκπαίδευση Ενηλίκων β) την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση. Το ΜΠΣ δέχεται αιτήσεις από ενδιαφερόμενους φοιτητές για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 μέχρι τις 23 Απριλίου 2015, ηλεκτρονικά, στο www.ouc.ac.cy