The Charity Shop – Clothing collection

Στα πλαίσια της αναβάθμισης και ενίσχυσης των Προγραμμάτων που προσφέρει, ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Καρκινοπαθών και Φίλων (ΠΑΣΥΚΑΦ), έχει ξεκινήσει τον Νοέμβριο του 2013 το πρόγραμμα συλλογής, αναδιάθεσης και ανακύκλωσης ρουχισμού. Το πρόγραμμα The Charity Shop – Clothing collection απευθύνεται στον κάθε ένα από εμάς και συλλέγει είδη ρουχισμού (ανδρικά, γυναικεία και παιδικά), παπούτσια, παιχνίδια, είδη σπιτιού και βιβλία. 

Παρακαλούμε το κοινό να βοηθήσει τοποθετώντας αυτά τα είδη στους ειδικούς κάδους με τη σήμανση του ΠΑΣΥΚΑΦ που υπάρχουν σε διάφορα σημεία της ελεύθερης Κύπρου.

Όσα από τα είδη που συλλέγονται μπορούν να πωληθούν ξανά, προωθούνται στα καταστήματα που διαθέτει ο ΠΑΣΥΚΑΦ σε όλες τις πόλεις. Τα υπόλοιπα συλλέγονται στην αποθήκη του συνδέσμου στη Λεμεσό και προωθούνται για ανακύκλωση στο εξωτερικό.

Όλες οι εισπράξεις του προγράμματος χρηματοδοτούν τις δωρεάν υπηρεσίες που προσφέρει ο ΠΑΣΥΚΑΦ με σκοπό την ανακούφιση, υποστήριξη και διευκόλυνση των ασθενών με καρκίνο και των οικογενειών τους. Οι υπηρεσίες αυτές καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα προσφοράς στο συνάνθρωπο μας όπως εξειδικευμένη νοσηλευτική φροντίδα στο σπίτι, ψυχολογική στήριξη σε προσωπικό και ομαδικό επίπεδο, φυσιοθεραπεία, πρόληψη και αντιμετώπιση του λεμφοιδήματος, κοινωνική στήριξη, προγράμματα δραστηριοποίησης και επανένταξης των ασθενών, πρακτική βοήθεια σε θέματα κοινωνική πρόνοιας, μεταφορά ασθενών από όλες τις επαρχίες προς τα Ογκολογικά Κέντρα / Τμήματα στη Λευκωσία και προγράμματα διαφώτισης για πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου.

Αυτά που εσείς δεν χρειάζεστε πια, για εμάς είναι πολύτιμα

Μπορείς και εσύ να βοηθήσεις