Στην Κύπρο το ολοκαίνουριο Opel Corsa

Στην Κύπρο βρίσκεται ήδη η πέμπτη γενιά του Opel Corsa. Ένα καθόλα επιτυχημένο μοντέλο που άξια θεωρείται σαν το  bestseller για τη γερμανική κατασκευάστρια εταιρεία. Με τέσσερις γενιές στην 32χρονη ιστορία του, απαριθμεί πωλήσεις πέραν των 12,4 εκατομμυρίων. Και όλα δείχνουν ότι θα συνεχίσει την πετυχημένη πορεία των προκατόχων του. Μια πορεία που φάνηκε πριν ακόμα το μοντέλο παρουσιαστεί στις αγορές αφού η Opel ανακοίνωνε ότι οι παραγγελίες ξεπέρασαν τις 110 χιλιάδες.

Πρόκειται για ένα εξολοκλήρου καινούριο αυτοκίνητο σε όλους τους τομείς. Ένα μοντέλο που συνδυάζει τη Γερμανική μηχανολογική ακρίβεια με συναισθηματική σχεδίαση, εξαιρετική συνδεσιμότητα και μία άριστη σχέση τιμής/επιδόσεων. Οι σχεδιαστές συνδύασαν το δυναμικό σχήμα του Corsa με ανάγλυφες γραμμές και ακριβείς λεπτομέρειες – στοιχεία της βραβευμένης σχεδιαστικής φιλοσοφίας Opel. Στην εξωτερική εμφάνιση κυριαρχούν οι σχεδιασμένοι προβολείς με φώτα ημέρας LED και η χαμηλή σπορ τραπεζοειδής μάσκα με το έμβλημα Opel. Με μήκος 4,02 m το bestseller της Opel εξακολουθεί να προσφέρει άφθονο χώρο για μέχρι πέντε επιβάτες – τόσο στην οικογενειακή πεντάθυρη όσο και στη σπορ τρίθυρη έκδοση.

Το εσωτερικό διατηρεί την ταυτότητα των μοντέλων της Opel αλλά με πολυτέλεια και ποιότητα που δεν συναντάς συχνά σε μοντέλα αυτής της κατηγορίας. Τα υπερσύγχρονα τεχνολογικά στοιχεία βρίσκονται διάσπαρτα στη διάθεση οδηγού και επιβατών με την έγχρωμη οθόνη αφής 7 ιντσών να κλέβει την παράσταση. Διαθέτει το βραβευμένο σύστημα infotainment της Opel προσφέροντας πολλές ευκαιρίες συνδεσιμότητας. 

Όσον αφορά τους κινητήρες, το μοντέλο παρουσιάζεται στην Κυπριακή αγορά με δύο τετρακύλινδρους κινητήρες βενζίνης στα 1.229 και 1.398 κυβικά εκατoστά.  Ο πρώτος είναι 16βάλβιδος και αποδίδει 70 ίππους στις 5600 στροφές ενώ η ροπή φθάνει τα 115 Νm από τις 4000 στροφές. Εφοδιάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο πέντε σχέσεων. Αντίθετα ο κινητήρας στα 1,4 λίτρα αποδίδει 90 ίππους με 130 Nm ροπής από τις 4000 στροφής και παρουσιάζεται σε δύο εκδόσεις με αυτόματο κιβώτιο. Η πρώτη με το συμβατικό εξατάχυτο αυτόματο ενώ η δεύτερη διαθέτει το εξελιγμένο αυτόματο κιβώτιο με το σύστημα Easytronic. Όσον αφορά τη δεύτερη έκδοση, η προσθήκη του συστήματος start/stop μειώνει τις εκπομπές ρύπων στους 112.

H πέμπτη γενιά του Opel Corsa βρίσκεται ήδη στις βιτρίνες της Γεω Παυλίδης & Αραούζος σε όλες τις πόλεις και προσφέρεται σε τρία επίπεδα εξοπλισμού (Essentia Enjoy plus και Cosmo) με τιμή που ξεκινά από τις 12.500 ευρώ.