ΡΕΦίνιο/επίμαχες (Ομόνοια-ΑΠΟΕΛ)

Ο ΡΕΦίνιο παρακολούθησε από την Primetel τα στιγμιότυπα του αγώνα Ομόνοια-ΑΠΟΕΛ και σχολιάζει τις επίμαχες φάσεις.

*** Στο 15΄ σωστός ο Β΄ βοηθός για την υπόδειξη οφσάιντ στον Ντάρμπισάιαρ. Ο Άγγλος όταν δέχθηκε την μπαλιά ήταν καθαρά πιο μπροστά.

*** Στο 18΄ ο Ντάρμπισάιρ χρεώθηκε κίτρινη για θέατρο. Ο Άγγλος προσπάθησε να ξεφύγει από τον Μερκή στην περιοχή του ΑΠΟΕΛ και έπεσε ζητώντας πέναλτι. Οι επαναλήψεις δείχνουν καθαρά πως δεν υπάρχει καμία επαφή και ο διαιτητής ήταν σωστός και για την κίτρινη.

*** Στο 31΄ σε εκτέλεση κόρνερ ο Γιαννιώτας βρέθηκε στο έδαφος έχοντας στο μαρκάρισμα τον Μαργκάσα. Τέτοιες φάσεις γίνονται πολλές στα στημένα... Δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια σοβαρή παράβαση και ορθά ο διαιτητής δεν σφύριξε.

*** Στο επόμενο λεπτό ο Ρουσιάς ήταν εκτεθειμένος πίσω από την άμυνα του ΑΠΟΕΛ και σωστά υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ.

*** Στο 34΄ νέα υπόδειξη, και πάλι ορθή από τον Β΄ βοηθό. Ο Ντάρμπισάιαρ ήταν και ξανά σε θέση οφσάιντ.

*** Στη φάση που το ΑΠΟΕΛ ισοφαρίζει σε 1-1 ο Αλωνεύτης όταν έγινε το πρώτο σιουτ από τον Γιαννιώτα καλυπτόταν καθαρά και σωστά μέτρησε το τέρμα.

*** Στο 41΄ σε εκτέλεση φάουλτου Εφραίμ ο Πιέρος Σωτηρίου που έκανε την κεφαλιά δεν ήταν σε θέση οφσάιντ όπως υποδείχθηκε από τον Α΄ βοηθό. Δύο συμπαίκτες του ήταν εκτεθειμένοι, όχι όμως αυτός. Ο βοηθός δεν εφάρμοσε το wait and see και υπέδειξε λανθασμένα οφσάιντ τον επιθετικό του ΑΠΟΕΛ.

Β΄ημίχρονο

*** Στο 46΄ ο Ντάρμπισάιρ κινήθηκε από αντικανονική θέση και σωστά ο Α΄ βοηθός τον υπέδειξε σε θέση οφσάιντ.

*** Στο 51΄ έχουμε το πέναλτι για το ΑΠΟΕΛ. Ο Εφραίμ κάνει προσπάθεια να αποφύγει δύο παίκτες της Ομόνοιας και ο Παναγιώτου τον βρίσκει στο πόδι. Ήταν ένα απρόσεκτο παίξιμο (careless foul) και σωστά δόθηκε παράβαση. Ο διαιτητής, σωστά επίσης δεν έδειξε κίτρινη κάρτα στον αμυντικό της Ομόνοιας...  

*** Στο 67΄ σωστά δόθηκε η κίτρινη κάρτα στον Γιαννιώτα για φάουλ από πίσω στον Μαργκάσα.

*** Στην επόμενη φάση έχουμε το ακυρωθέν γκολ της Ομόνοιας. Όταν γίνεται η κεφαλιά-πάσα του Άρνανσον προς τον Ντάρμπισάιαρ ο Άγγλος ήταν περίπου στην ίδια ευθεία και λίγο πιο μπροστά από τον παίκτη που ήταν δίπλα του ενώ το κάλυπτε το απλωμένο πόδι του Βινίσιους ο οποίος ήταν σε άλλο σημείο της περιοχής. Μία δύσκολη, καθαρά οριακή φάση... Όπως έχουμε γράψει πολλές φορές στις αναλύσεις μας σε παρόμοιες φάσεις, σε τέτοιες περιπτώσεις το πλεονέκτημα ανήκει στον επιθετικό και θα ήταν ορθότερο να αφήσει κάτω την σημαία και να μετρήσει το τέρμα.

*** Στο 84΄ ο Μπαράλ έπεσε στην περιοχή από μαρκάρισμα. Δεν υπήρχε παράβαση και σωστά ο διαιτητής δεν σφύριξε, όπως σωστά δεν χρέωσε τον Ισπανό με κίτρινη καθώς δεν έκανε προσπάθεια να τον ξεγελάσει.

*** Στο 85΄ σωστή η αποβολή του Μπρέβελντ. Χωρίς καμία πιθανότητα να κερδίσει την μπάλα μαρκάρει τον αντίπαλο από πίσω (reckless foul). Γεμάτη... κίτρινη που ήταν η δεύτερη.