Μπάγερν - Ατλέτικο: Ο τελικός χωράει μόνο έναν!

Στο «Βιθέντε Καλντερόν» η Ατλέτικο ήταν άριστα στημένη και πήρε ισχνό προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Το 1-0 του πρώτου αγώνα δίνει προβάδισμα στην ομάδα της Μαδρίτης, αλλά η Μπάγερν –στην καυτή έδρα της- θα τα δώσει όλα απόψε (21:45) για την ανατροπή-πρόκριση.

Έντεκα σερί εντός έδρας νίκες στο Τσάμπιονς Λιγκ έχει η Μπάγερν και με απολογισμό τερμάτων 41-6, ενώ θέλει ακόμα μία για να ισοφαρίσει το ρεκόρ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ωστόσο, οι Βαυαροί έχουν κρατήσει το «μηδέν» μόλις σε ένα από τα 5 φετινά νοκ-άουτ ματς τους στον θεσμό. Σταθερά εκτός οι Μπατσούμπερ και Ρόμπεν.

Οι Βαυαροί θέλουν να αποφύγουν τον τρίτο συνεχόμενο αποκλεισμό σε ισάριθμες χρονιές από ισπανική ομάδα, ανατρέποντας την ήττα τους με 1-0 στο πρώτο παιχνίδι. Η Μπάγερν αποκλείστηκε πέρσι από την Μπαρτσελόνα και πρόπερσι από τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Η Ατλέτικο στοχεύει στην πρόκριση στον τελικό του θεσμού, με την γρανιτένια άμυνα να είναι το ατού της. Οι «ροχιμπλάνκος» έχουν κρατήσει ανέπαφη την εστία τους στα 15 από τα 20 τελευταία παιχνίδια τους στο Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ έχουν δεχτεί πάνω από ένα γκολ μόλις 2 φορές στα τελευταία 16 εκτός έδρας ματς τους στη διοργάνωση. Γκοδίν και Καράσκο επέστρεψαν στις προπονήσεις και έχουν πιθανότητες να αγωνιστούν, ενώ εκτός παραμένει ο Τιάγκο.

Πιθανές 11άδες

Μπάγερν (4-2-3-1): Νόιερ, Αλάμπα, Μαρτίνεθ, Μπόατενγκ, Λαμ, Αλόνσο, Βιδάλ, Ριμπερί, Μίλερ, Κόστα, Λεβαντόφσκι

Ατλέτικο (4-1-4-1): Όμπλακ, Γουάνφραν, Χιμένεζ, Γκοδίν, Φιλίπε Λουίς, Σαούλ, Γκάμπι, Αουγκούστο, Κόκε, Γκριεζμάν, Τόρες