Η Άρσεναλ πήρε το Λονδρέζικο ντέρμπι! (στιγμιότυπα)

Με την εμφάνισή της, η Άρσεναλ δεν αφήνει κανέναν ν' ασχοληθεί με τα... χιλιοστά στα γκολ των Μουστάφι και Αλέξις, επικρατώντας 2-0 της Τότεναμ στο μεγάλο ντέρμπι του Βόρειου Λονδίνου. Επιστροφή στις νίκες κόντρα στα «σπιρούνια», στο πρωτάθλημα, έπειτα από έξι ματς για τους «κανονιέρηδες».

Βάσει εμφάνισης, η Άρσεναλ άξιζε το κάτι παραπάνω και ίσως αισθανόταν δικαιοσύνη με το 2-0 από το πρώτο ημίχρονο. Ωστόσο, στην Τότεναμ δεν μπορούν να μην παραπονεθούν για το φάουλ από το οποίο προήλθε το πρώτο γκολ, αλλά και τις οριακές θέσεις από τις οποίες οι Μουστάφι και Σάντσες σκόραραν... Το ντέρμπι του Βόρειου Λονδίνου είχε δύναμη, είχε λάθη, είχε νευρικότητα, είχε αρκετά καλό ρυθμό παρά το γεγονός πως οι ευκαιρίες άργησαν να εμφανιστούν, όμως μαζί και με την εξαιρετική – δεν είναι κάτι σύνηθες – ατμόσφαιρα στο «Έμιρεϊτς», η ομάδα του Βενγκέρ πήρε προβάδισμα ασφαλείας από το πρώτο 45λεπτο. Η Άρσεναλ ήταν εκείνη που έφτασε πρώτη πιο κοντά στο γκολ όταν ο Ράμσεϊ βρήκε με εξαιρετική κάθετη πάσα τον Μπεγερίν και το γύρισμα του Ισπανού δεν το βρήκε ούτε ο Σάντσες, ούτε ο Ντάιερ ούτε ο Λακαζέτ για να σπρώξουν τη μπάλα στα δίχτυα του Γιορίς.

Με τον τρόπο που οι τριπλέτες και των δύο ομάδων στην άμυνα γίνονταν πεντάδες με τα φουλ – μπακ σε οργανωμένη λειτουργία, ήταν δύσκολο για κάποια από τις δύο αντιπάλους να βρουν εύκολα τρόπους ν' απειλήσουν. Όταν το τέμπο αυξανόταν, τότε η ένταση μπορούσε να οδηγήσει σε κάτι καλό, με τον Έρικσεν στο 33' να βρίσκει με χαμηλό σουτ του δεξί δοκάρι του Τσεχ. Λίγο αργότερα και πιο συγκεκριμένα στο 37', ο Μάικ Ντιν λανθασμένα υποδεικνύει φάουλ του Σάντσες στον Αλέξις, ο Εζίλ εκτελεί και ο Μουστάφι με κεφαλιά από οριακή θέση οφσάιντ σκοράρει. Πέντε λεπτά πιο μετά, ήρθε και το δεύτερο γκολ, με τον Μπεγερίν να βρίσκει τον Λακαζέτ, που ξανά έφυγε από... τρομερά οριακή θέση, για να κάνει το γύρισμα προς τον Αλέξις κι εκείνος με τον Γιορίς να μη βγαίνει για να διώξει το κακό κοντρόλ του, να «εκτελεί» για το 2-0.

Η Τότεναμ δεν είχε κάτι διαφορετικό να κάνει από αυτό που έπραξε στο δεύτερο ημίχρονο. Ήθελε ρίσκο, ήθελε την κατοχή της μπάλας και ήθελε βελτίωση στις όποιες ατομικές προσπάθειες, με τον Χάρι Κέιν να συνεχίζει στο ντέρμπι, αλλά να δείχνει ότι δεν αισθανόταν και απόλυτα άνετα με το δεμένο δεξί του πόδι στο ύψος του μηρού. Τα «σπιρούνια» προσπάθησαν να επιτεθούν περισσότερο, η ομάδα του Βενγκέρ έπρεπε απλά να κάνει διαχείριση, είχε κλειστεί πολύ καλά για να αποφύγει σημαντικούς κινδύνους και ο Ποκετίνο έριξε στο ματς τον Γουίνκς για να δώσει επιθετική βοήθεια από τα χαφ, στη θέση του Ντεμπελέ. Κάθε επίθεση των φιλοξενούμενων σε οργανωμένη άμυνα ήταν χαμένη υπόθεση, οι Γιορέντε και Σον που πέρασαν αντί των Ντέλε Άλι και Κέιν δεν ανησύχησαν τον Τσεχ, που απλά στο 81' απομάκρυνε μια πολύ καλή κεφαλιά του Ντάιερ και κράτησε το σκορ. 

Άρσεναλ: Τσεχ, Κοσιελνί, Μουστάφι, Μονρεάλ, Μπεγερίν, Ράμσεϊ, Τζάκα, Κολάσινατς, Εζίλ (84' Ιγουόμπι), Σάντσες, Λακαζέτ (73' Κοκλέν)

Τότεναμ: Γιορίς, Ντάβινσον Σάντσες, Ντάιερ, Βερτόνχεν, Τρίπιερ, Σισοκό, Ντεμπελέ (62' Γουίνκς), Ντέιβις, Έρικσεν, Άλι (75' Σον), Κέιν (75' Γιορέντε)