Ποδοσφαιριστής βαρέθηκε αυτοκίνητα, γυναίκες και λεφτά και έγινε ιερέας

Πρώην παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βαρέθηκε τη λάμψη και τη δόξα της Premier League και αποφάσισε να γίνει ιερέας!

Ο Φιλίπ Μουλρίν, που ήταν συμπαίκτης του Ντέιβιντ Μπέκαμ και του Ρόι Κιν στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, χειροτονήθηκε νωρίτερα φέτος ως ρωμαιοκαθολικός ιερέας. 

Ο 39χρονος Μουλρίν, παρόλο που έβγαζε 10.000 λίρες την εβδομάδα στην Νόργουιτς και έβγαινε με το μοντέλο Νικόλ Τσάπμαν, δήλωσε πως ήταν δυσαρεστημένος με τη λαμπερή ζωή του ποδοσφαιριστή της Premier League. 

Ο Μουλρίν παραδέχτηκε πως δεν τον ικανοποιούσε ο τρόπος ζωής του ποδοσφαιριστή. Μιλώντας στους Times, δήλωσε: «Δεν μου άρεσαν οι παγίδες του να είσαι ποδοσφαιριστής – τα χρήματα, τα νυχτερινά κέντρα και η προσοχή των γυναικών.

Παρόλο που αυτό ήταν ωραίο για ένα διάστημα, όταν έφτασα στα τέλη της δεκαετίας των 20, άρχισα να αισθάνομαι πραγματικά πολύ δυσαρεστημένος. Μου άρεσε ο αγώνας, μου άρεσε η προπόνηση. Ο τρόπος ζωής μου έδινε ευχαρίστηση αλλά τίποτε παραπάνω. Αγόραζα 3-4 αυτοκίνητα ετησίως, επειδή βαριόμουν και πάντα ήθελα περισσότερα. Το ίδιο συνέβαινε και με τα ρούχα και τα σπίτια. Άρχισα να αναρωτιέμαι: ‘Γιατί το κάνω αυτό;’ Και βασικά η απάντηση ήταν πως τίποτα δεν ήταν αρκετό. Ήμουν συνεχώς ανήσυχος, ίσως από το γεγονός πως αυτός ο τρόπος ζωής είχε σκοπό να με κάνει ευτυχισμένο». 

Ο Μουλρίν σταμάτησε το ποδόσφαιρο το 2009. Επέστρεψε στη Βόρεια Ιρλανδία για ένα χρόνο, με την πρόθεση να επιστρέψει στην Αγγλία και να βρει μια άλλη ομάδα μετά από σύντομο χρονικό διάλειμμα. Αλλά αυτό δεν υλοποιήθηκε ποτέ. 

«Είχα μια θαυμάσια καριέρα ως ποδοσφαιριστή, μια καριέρα που πολλοί νέοι άνδρες θα επιθυμούσαν» είπε νωρίτερα αυτό το έτος. «Ωστόσο, είχα αρχίσει να νιώθω ένα κενό στον τρόπο που έζησα τη ζωή μου. Μεγάλωνα όλο και πιο δυσαρεστημένος από τον τρόπο που ζούσα, την έμφαση που έδινα στα υλικά πράγματα, βάζοντας όλη μου την ενέργεια και εμπιστοσύνη σε αυτά, σαν να επρόκειτο να μου φέρουν ευτυχία. Άρχισα να κάνω βαθύτερα ερωτήματα. Η ταυτότητά μου ανέγραφε πως ήμουν ποδοσφαιριστής, αλλά πέρα από αυτό, δεν ήξερα ποιος πραγματικά ήμουν. Στη συνέχεια πήρα μια ριζοσπαστική απόφαση το 2009, ότι θα σταματήσω το ποδόσφαιρο για έναν χρόνο και θα επιστρέψω στην Ιρλανδία.

Κατά τη διάρκεια αυτού του έτους, ανακάλυψα την πραγματική μου κατεύθυνση και την πίστη μου. Μόλις το κατάλαβα αυτό, δεν μπορούσα πλέον να επιστρέψω στο ποδόσφαιρο».