Η Άρσεναλ έκανε πάρτι! (στιγμιότυπα)

Με τρία γκολ από τα πρώτα 13 λεπτά, η Άρσεναλ έκανε πλάκα στην Κρίσταλ Πάλας (4-1) στο μίνι λονδρέζικο ντέρμπι, στο οποίο σκόραρε και ο Λούκα Μιλιβόγεβιτς.

Θα μπορούσε να είναι ντέρμπι. Μία Άρσεναλ μέσα στην εσωστρέφεια, ειδικά μετά τα απόνερα που φέρνει η παραχώρηση του Αλέξις Σάντσες και μία Κρίσταλ Πάλας μόλις με μία ήττα στα τελευταία 12 παιχνίδια.Τελικά, όχι μόνο ντέρμπι δεν είδαμε, αλλά έναν περίπατο που ολοκληρώθηκε μέσα σε 13 λεπτά!

Πόσο κακή ήταν η Κρίσταλ Πάλας; Πάρα πολύ κακή. Άθλια. Απούσα από το γήπεδο. Τρανύτερη απόδειξη το πάρτι που έστησε ο… Νάτσο Μονρεάλ!

Ο Ισπανός αμυντικός έκανε το ματς της ζωής του και μέσα σε 13 λεπτά είχε προλάβει να σκοράρει και να δώσει δύο ασίστ!

Σε μία στημένη φάση, όπου οι φιλοξενούμενοι απλώς… κοιτούσαν, ο Μονρεάλ άνοιξε το σκορ (6’, 1-0), με μία καλοζυγισμένη σέντρα έδωσε την ευκαιρία στον Αϊγουόμπι για το 2-0 (10’), ενώ με προβολή σε ένα ακόμα κόρνερ, έδωσε την ευκαιρία στον Κοσιελνί να κάνει το 3-0 (13’).

Το πιο ωραίο γκολ της αναμέτρησης ήρθε στο 22ο λεπτό με τον Λακαζέτ να ολοκληρώνει έναν υπέροχο συνδυασμό, ενώ το ματς έσβησε όταν στο 34ο λεπτό ο μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης (Μονρεάλ) αποχώρησε με πρόβλημα τραυματισμού.

Οι παίκτες του Αρσέν Βενγκέρ σήκωσαν το πόδι από το γκάζι στην επανάληψη και η Κρίσταλ Πάλας βρήκε τρόπο να περιορίσει την έκταση της ζημιάς και να πετύχει το γκολ της τιμής (78’) με διαγώνιο βολέ του Λούκα Μιλιβόγεβιτς, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ.

 

Ένας… Καρνέζης δεν έφτανε

Ο Ορέστης Καρνέζης ξεκίνησε για πρώτη φορά βασικός σε αγώνα της Premier League, ωστόσο παρότι ήταν κάτι παραπάνω από αξιοπρεπής δεν μπόρεσε να βοηθήσει την Γουότφορντ να αποφύγει την ήττα από την Λέστερ με 2-0.

Ο Έλληνας τερματοφύλακας νικήθηκε από τα 11 βήματα, όταν ο Βάρντι ευστόχησε στο πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος (39’), με την Γουότφορντ να είναι καλύτερη στο γήπεδο, αλλά να μην μπορεί να κεφαλαιοποιήσει την υπεροχή της.

Στις καθυστερήσεις κι ενώ όλοι οι παίκτες του Μάρκο Σίλβα είχαν βγει μπροστά, ο Μαχρέζ έκανε το τελικό 2-0, που σταθεροποιεί την Λέστερ στην 7η θέση, κοντά στις θέσεις που δίνουν ευρωπαϊκό εισιτήριο.

 

Έφερε γούρι ο Σταφυλίδης

Μπορεί να έμεινε τελικά εκτός αποστολής, ωστόσο η απόκτηση του Κώστα Σταφυλίδη σε συνδυασμό με το ντεμπούτο του νέου τεχνικού της Στόουκ, Πολ Λάμπερτ έφεραν γούρι. Οι «πότερς» ήταν μία κλάση ανώτεροι από την Χάντερσφιλντ και με το 2-0 που διαμορφώθηκε στην επανάληψη αναπνέουν πια οξυγόνο πάνω από την επικίνδυνη ζώνη.

Δύο γκολ από Άλεν (53’) και Ντιουφ (69’) έκαναν την διαφορά για την Στόουκ, την ώρα που η Χάντερσφιλντ παραμένει χωρίς νίκη από τα μέσα Δεκεμβρίου και είδε την διαφορά από την επικίνδυνη ζώνη να μειώνεται στους τρεις βαθμούς.