Κάζο Λίβερπουλ απ' την τελευταία Σουόνσι! (στιγμιότυπα)

Η Λίβερπουλ για μία ακόμα φορά την πάτησε στα φαινομενικά εύκολα, αφού ηττήθηκε εκτός έδρας από την Σουόνσι (1-0) κι έχασε την ευκαιρία να πιάσει την Τσέλσι στην τρίτη θέση.

Λίβερπουλ είναι η ομάδα που μπορεί να διαλύσει την τέλεια ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα και να χάσει από την ουραγό της Premier League.

Η ομάδα που μπορεί να σαρώνει στα ντέρμπι, αλλά είναι ικανή να μείνει με τα χέρια αδειανά στα ματς με όλους τους μικρούς.

Η ομάδα που μπορεί να ηττηθεί έστω κι αν ο αντίπαλος έχει μόλις ένα σουτ προς την εστία της. Η ομάδα που μπορεί να πνιγεί σε μία κουταλιά νερό.

Στο «Λίμπερτι» η Σουόνσι δικαίωσε το παρατσούκλι της («κύκνοι») απέναντι σε μία ομάδα που έμοιαζε με ασχημόπαπο. Μία νωθρή, προβλέψιμη και χωρίς εμπνεύσεις Λίβερπουλ πέταξε στα σκουπίδια την ευκαιρία να πιάσει την Τσέλσι στην τρίτη θέση, αφού ανέστησε την Σουόνσι που πήρε οξυγόνο στην μάχη της παραμονής.

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ δεν είχε καμία σχέση με την ομάδα που διέλυσε την Μάντσεστερ Σίτι και μπορεί να τελείωσε το ματς με 17 τελικές, αλλά δεν είχε παρά ελάχιστες καθαρές φάσεις, απέναντι σε μία ομάδα που μπήκε αποφασισμένη να παίξει πίσω από την μπάλα.

Ένα κρύο γκολ του Μόουσον (40’) μετά από κλασική αναμπουμπούλα που ακολούθησε έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, αρκούσε στην ομάδα του Κάρλος Καρβαλιάλ, που αμύνθηκε πολύ οργανωμένα και ουσιαστικά κινδύνευσε μόνο στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων.

Ο αμαρκάριστος Φιρμίνο σημάδεψε το δοκάρι με κεφαλιά εξ’ επαφής και οι «κόκκινοι» έφυγαν με κατεβασμένο το κεφάλι από το «Λίμπερτι» σε μία γκέλα που θα μετρήσει πολύ στην συνέχεια της σεζόν.

Σουόνσι: Φαμπιάνσκι, Μόουσον, Φερνάντεζ, Φαν ντερ Χορν, Νότον, Όλσον, Κλούκας, Φερ, Κι, Ντάιερ (64’ Κάρολ), Αγιού (79’ Αγιού)

Λίβερπουλ: Κάριους, Φαν Ντάικ, Μάτιπ, Γκόμεζ, Ρόμπερτσον, Εμρέ Τσαν, Βαϊνάλντουμ (73’ Ινγκς), Τσάμπερλεν (68’ Λαλάνα), Μανέ, Σαλάχ, Φιρμίνο