Όταν ο "σκληρός" της Γιουνάιτεντ τρομοκράτησε τον Πικέ!

Ο Καταλανός στόπερ είναι γνωστό ότι σχολιάζει καυστικά τους αντιπάλους του, κυρίως τους Μαδριλένους της Ρεάλ. Του αρέσει γενικά να "μιλάει". Παρόλα αυτά, μία παλιά καραβάνα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. που συγκαταλέγεται ακόμα και σήμερα στα πλέον "κακά παιδιά" των γηπέδων, τον είχε...τυρομοκρατήσει στα 18 του χρόνια, στο Ολντ Τραφορντ

Ο Ζεράρ Πικέ δεν έχει και τις καλύτερες εμπειρίες απο το Μάντσεστερ. Κι αυτό διότι είναι δύσκολο για ένα νεαρό μόλις 17 ετών να μετακομίζει σε μία ξένη χώρα, μακριά από συγγενείς και φίλους.

Όπως αποκάλυψε η ιστοσελίδα0 "The Players' Tribune", ο νυν άσος της Μπαρτσελόνα σοκαρίστηκε με την άφιξή του στη Γιουνάιτεντ το 2004, καθώς σταμάτησε να απολαμβάνει το παιχνίδι. Το ποδόσφαιρο είχε περάσει πλέον στο μυαλό του σαν επάγγελμα και όχι σαν διασκέδαση.

Αποδίδει ωστόσο τα εύσημα στον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, αναγνωρίζοντάς του ότι αν δεν ήταν αυτός, όλη του η ζωή θα είχε εξελιχθεί πολύ διαφορετικά.

Στην ιστορία μάλιστα από τη θητεία του στους "κόκκινους διαβόλους" συμπεριέλαβε και μία χαρακτηριστική στιγμή που έχει χαραχτεί μόνιμα στο μυαλό του, σαν ένα εφηβικό τραύμα που τώρα πια περιγράφεται από τον ίδιο ως μία μικρή αστεία και συνάμα διδακτική  ιστορία. Πρωταγωνιστής σε αυτή ήταν ο Ιρλανδός, τότε παίκτης της Γιουνάιτεντ, Ρόι Κιν.

Ο Ρόι Κιν αποτελεί μία από τις σημαντικότερες μεταγραφές που έχει κάνει ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον στα 27 χρόνια παρουσίας του Σκωτσέζου στον πάγκο της Γιουνάιτεντ

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο 31χρονος Πικέ: "Σε ένα από τα πρώτα μου ματς στο Ολντ Τράφορντ, βρισκόμασταν στα αποδυτήρια για να ετοιμαστούμε και εγώ είχα τρομερό άγχος.

Φανταστείτε το: Είμαι 18 χρονών και κάθομαι στα μικρά σε χωρητικότητα αποδυτήρια δίπλα στον Ρουντ Φαν ΝίστελροΪ, τον Ράιαν Γκιγκς και τον Ρίο Φέρντιναντ. Ήθελα να γίνω αόρατος. Σκεφτόμουν, απλά κάνε τη δουλειά σου και πέρνα απαρατήρητος.

Και ενώ καθόμαστε όλοι και περιμένουμε τον κόουτς να έρθει να μας μιλήσει, εγώ κάθομαι ακριβώς δίπλα στον Ρόι Κιν. Τα αποδυτήρια είναι τόσο μικρά που τα πόδια μας σχεδόν ακουμπάνε.

Και ξαφνικά ακούγεται μία μικρή δόνηση. Βζζζζζζ.... Κάτι βούιζε με τον Ρόι να ανιχνεύει τον χώρο.

Ω σκ@@@! Συνειδητοποιώ ότι είναι το κινητό μου, το οποίο άφησα στη δόνηση και βρίσκεται στη τσέπη του παντελονιού μου, μέσα στη τσάντα που κρεμόταν ακριβώς δίπλα από το κεφάλι του Κιν.

Ο Ροι δεν μπορούσε να καταλάβει από που προερχόταν ο ήχος και ξεκίνησε να κοιτάει σαν μανιακός σε όλο το δωμάτιο, θυμίζοντας τον Τζακ Νίκολσον στη "Λάμψη". Άρχισε να φωνάζει ποιανού είναι το κινητό που βουίζει.

Ησυχία από όλους. Αφού ρώτησε τρεις φορές, απάντησα δειλά δειλά σαν μικρό παιδάκι ότι είναι δικό μου και ζήτησα συγνώμη.

Ο Ρόι εξοργίστηκε και τρελάθηκε μπροστά στους συμπαίκτες του. Σχεδόν χ...... πάνω μου! Αλλά ήταν ένα καλό μάθημα."