Ο άνθρωπος του κυπέλλου έστειλε την Τσέλσι στον τελικό! (στιγμιότυπα)

Ο Ολιβιέ Ζιρού άνοιξε τον δρόμο για την πρόκριση στον τελικό, ο Άλβαρο Μοράτα τελείωσε την δουλειά και με το 2-0 επί της Σαουθάμπτον η Τσέλσι θα τεθεί αντιμέτωπη με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για το βαρύτιμο τρόπαιο.

Η Τσέλσι είχε την ευκολότερη κλήρωση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας και φρόντισε στο γήπεδο να επιβεβαιώσει τον τίτλο του απόλυτου φαβορί.

Οι «μπλε» ήταν πολύ ανώτεροι σε όλη την διάρκεια του ημιτελικού και χάρη σε δύο γκολ από Ζιρού και Μοράτα, πήραν το εισιτήριο για τον τελικό (2-0), όπου περιμένει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Η ομάδα του Αντόνιο Κόντε μπήκε με το μαχαίρι στα δόντια, έχοντας ως σκοπό να τελειώσει από νωρίς την αναμέτρηση. Ένα φαλτσαριστό σουτ του Αζάρ πέρασε ελάχιστα άουτ (5’), ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Γουίλιαν σημάδεψε το δοκάρι με νέα βολίδα.

Ωστόσο, ο μπλε μονόλογος μετουσιώθηκε σε γκολ μόλις στην έναρξη της επανάληψης. Οι «άγιοι» είναι ο αγαπημένος αντίπαλος του Ολιβιέρ Ζιρού (8 γκολ) και ο άνθρωπος του Κυπέλλου (15 γκολ σε 26 παιχνίδια) φρόντισε να το αποδείξει.

Με ένα υπέροχο σλάλομ που θύμισε… Μέσι, ο Γάλλος σέντερ-φορ μπήκε με την μπάλα στα δίχτυα και άνοιξε τον δρόμο για την πρόκριση (46’, 1-0).

Η Σαουθάμπτον αναγκάστηκε να βγει μπροστά και δημιούργησε τρεις καλές ευκαιρίες για ισοφάριση με τους Λονγκ (54’), Ρέντμοντ (74’) και Όστιν (80’), όμως ο Καμπαγέρο ήταν σε ετοιμότητα.

Ο ημιτελικός άρχισε να γίνεται πολύπλοκος, όμως δύο Ισπανοί έδωσαν το τελειωτικό χτύπημα στην Σαουθάμπτον. Σε μία κλασική συνεργασία, ο Αθπιλικουέτα σημάδεψε στο πίσω δοκάρι τον Μοράτα κι εκείνος στην πρώτη του επαφή με την μπάλα έκανε το 2-0 (82’), που ουσιαστικά τελείωσε τον ημιτελικό.

Το δοκάρι του Όστιν (84’) ήταν η τελευταία αναλαμπή των «αγίων», στο επόμενο δίλεπτο γλίτωσαν από τρίτο γκολ, όταν ο Μοράτα απέτυχε να ολοκληρώσει δύο απλές για την κλάση του φάσεις, με τους Λονδρέζους να παίρνουν την καθαρή πρόκριση, σε έναν τελικό που αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον, με τον Ζοσέ Μουρίνιο να αντιμετωπίζει την πρώην ομάδα του.