Μια πραγματική Κυρία! (βίντεος/φώτος)

Η Γιουβέντους χάρη σ' έναν εκπληκτικό Κάρλος Τέβες κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Ρεάλ στο γήπεδό της με 2-1 και απέκτησε προβάδισμα στην υπόθεση «πρόκριση στον τελικό του Βερολίνου».

Δώδεκα χρόνια. Και αριθμητικώς, προκειμένου να γίνει πιο εύκολα κατανοητό: 12. Τόσα είναι τα χρόνια που έχει μείνει μακριά από έναν τελικό του Champions League η Γιουβέντους, από το μακρινό 2003 όταν και βρέθηκε απέναντι στη Μίλαν (και έχασε). Αυτή η μακροχρόνια αποχή για τα δεδομένα της «Μεγάλης Κυρίας» μοιάζει με διευρυμένο αιώνα. 

Η αναμονή, όμως, μοιάζει πως μπορεί να φτάσει στο τέλος της. Δεν είναι σίγουρη ακόμα, όμως μοιάζει: παίζοντας το γνωστό της, αμιγώς ιταλικό ποδόσφαιρο κατάφερε να ρίξει στο καναβάτσο την περσινή πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρεάλ Μαδρίτης στον πρώτο εκ των δύο αγώνων του μεταξύ τους ημιτελικού, μ' ένα διόλου άσχημο σκορ (2-1). 

Η «Γιούβε», λοιπόν, έδειξε από πολύ νωρίς τις προθέσεις της: μόλις στο 80 λεπτό του αγώνα ο Μαρκίζιο έκανε την ωραία πάσα, ο Τέβες μπήκε στη μεγάλη περιοχή, επιχείρησε να «σκοτώσει» τον Κασίγιας, ο Ισπανός πορτιέρο επιβίωσε, όμως ο επερχόμενος Μοράτα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. 

Η ομάδα του Αλέγκρι, ωστόσο, δεν εκμεταλλεύτηκε την ζάλη που προκάλεσε στη «Βασίλισσα» το γκολ του πρώην παίκτη της και, κάπως έτσι, οι «Μερένχες» πέρασαν στην αντεπίθεση: πρώτη προειδοποιητική βολή από τον Κρόος στο 17΄ (σουτ έξω από την περιοχή, έδιωξε ο Μπουφόν), δεύτερη από τον Ρονάλντο έξι λεπτά αργότερα (η μπάλα πέρασε έξω) και μετά τρίτη και φαρμακερή στο 27΄- ο Χάμες έδωσε πάσα «πάρε- βάλε» στον Ρονάλντο, ο Πορτογάλος πρώτα πήρε και εν συνεχεία έβαλε, με το κεφάλι, για το 1-1. Αυτό ήταν το 9ο τέρμα του Κριστιάνο σε ημιτελικούς Champions League, επίδοση που συνιστά, φυσικά, ρεκόρ. 

Το συγκρότημα του Αντσελότι θα μπορούσε να πάρει τον τίτλο του υπερμεγέθους φαβορί για την πρόκριση μαζί της στην Μαδρίτη, αν στο 41΄ ο Χάμες, μετά από ωραίο γύρισμα του Ίσκο δεν κατάφερνε- γιατί περί κατορθώματος έμοιαζε- να στείλει την μπάλα στο δοκάρι με κεφαλιά, προ κενής εστίας. Το 1-2 δεν έγινε ποτέ και το πρώτο ημίχρονο βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες.

Στο δεύτερο, ωστόσο- το ημίχρονο που ξεχωρίζουν οι άντρες από τα παιδιά- ο Κάρλος Τέβες αποφάσισε να τιμήσει τα παντελόνια που φορά (έστω, το σορτσάκι) και στο 56΄, σε μια αντεπίθεση των γηπεδούχων ολοκλήρωσε την προσωπική του ραψωδία: μπήκε στη μεγάλη περιοχή της Ρεάλ έπειτα από μνημειώδη ατομική ενέργεια, ο Καρβαχάλ αποφάσισε πως είχε φτάσει η στιγμή να τον ανατρέψει, τον ανέτρεψε και ο διαιτητής έδειξε δικαίως την άσπρη βούλα. Ο Αργεντινός ανέλαβε την ευθύνη της εκτέλεσης, έστειλε τον Κασίγιας στα δεξιά, την μπάλα στο κέντρο και το 2-1 ήταν, πλέον, γεγονός. 

Στα εναπομείναντα 35, περίπου, λεπτά, το πνεύμα της Ρεάλ για την ισοφάριση ήταν πρόθυμο αλλά η σάρκα της ανθίστατο, ενώ και οι «Μπιανκονέρι» φάνηκαν να ικανοποιούνται με το 2-1, αν και στις καθυστερήσεις είχανε τεράστια ευκαιρία με τον Γιορέντε για να πετύχουν και 3ο (απέκρουσε ο Κασίγιας). 

Με το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή στον ηλεκτρονικό πίνακα αναγραφόταν 2-1, σκορ που δίνει προβάδισμα στη «Γιούβε» εν όψει του δεύτερου αγώνα. Η Ρεάλ, είναι βέβαιο, θα προτιμήσει να πεθάνει στο χορτάρι του Μπερναμπέου προκειμένου ν' ανατρέψει την κατάσταση και να κρατήσει ζωντανό το όνειρο να γίνει η πρώτη ομάδα που κατακτά δύο συνεχείς φορές το Champions League, όμως θα έχει εναντίον το Χρόνο. 

Τα 90 λεπτά του αγώνα και τα 12 χρόνια της «απούσας» Γιουβέντους. 
Καμιά φορά ακόμα και μια «Βασίλισσα» αναγκάζεται να υποκλιθεί μπροστά σε μια μεγάλη «Κυρία». 

Ο MVP: Θα μπορούσε να είναι κουίζ για αρχάριους λύτες: αυτός δημιούργησε, ουσιαστικά, το πρώτο γκολ της Γιουβέντους, αυτός κέρδισε το πέναλτι στο 56ο λεπτό με ατομική ενέργεια, αυτός ευστόχησε από τα έντεκα βήματα και έκανε το 2-1. Ποιος είναι; Σωστά: ο Κάρλος Τέβες. Ο Αργεντινός επιθετικός της Γιουβέντους τα έκανε πραγματικά όλα σήμερα και, μάλιστα, συνέφερε κιόλας. Χάρη στα δικά του μαγικά οι «Μπιανκονέρι» θα πάνε στη Μαδρίτη ξεκινώντας με τα λευκά στη σκακιέρα. 

Ο Αόρατος: Ο Γκάρεθ Μπέιλ. Ο Ουαλός σταρ της «Βασίλισσας» συνεχίζει να κινείται στα νερά που έχει επιλέξει από την αρχή της σεζόν (τα ρηχά, δηλαδή) και προσέθεσε ακόμα μία μετρίως μέτρια εμφάνιση στο ενεργητικό του. Άχρωμος, άοσμος με μηδέν οξέα και άλλα τόσα λιπαρά, πέρασε από το ματς, μεν, δεν ακούμπησε δε. 

Η Στιγμή: Συντελέστηκε στο 41΄. Η, καλύτερη σ' εκείνο το σημείο του αγώνα, Ρεάl είχε ισοφαρίσει το παιχνίδι και έμοιαζε έτοιμη να ρίξει στο καναβάτσο την ημιλιπόθυμη Γιουβέντους. Και παραλίγο να το καταφέρει: ο Ίσκο γύρισε την μπάλα στον Χάμες και ο Κολομβιανός, με τον Μπουφόν εξουδετερωμένο, στέλνει την μπάλα στο δοκάρι με κεφαλιά σε άδεια, ουσιαστικά, εστία. Ο Μαρσέλο στην επαναφορά κάνει σκαστό σουτ και η μπάλα περνάει λίγο έξω. Χαμένη ευκαιρία που θα μπορούσε να είχε αλλάξει την εικόνα του παιχνιδιού. 

Ο αριθμός: 76. Τόσα είναι τα τέρματα που έχει σημειώσει ο Κριστιάνο Ρονάλντο στο Champions League, που πέρασε και πάλι τον Μέσι στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ όλων των εποχών στο θεσμό. Τα προσωπικά ρεκόρ του Πορτογάλου συνεχίζουν να προκαλούν ζάλη, ωστόσο η πρόκριση σε δεύτερο σερί τελικό με τη Ρεάλ έχει τεθεί ξεκάθαρα εν αμφιβόλω. 

Γιουβέντους: Μπουφόν, Κιελίνι, Μπονούτσι, Λίχσταϊνερ, Εβρά, Βιντάλ, Μαρκίσιο, Πίρλο, Στουράρο (64' Μπαρζάλι), Μοράτα (78' Γιορέντε), Τέβεζ (86' Περέιρα)

Ρεάλ: Κασίγιας, Βαράν, Πέπε, Ράμος, Μαρσέλο, Καρβαχάλ, Κρος, Χάμες, Μπέιλ (86' Χεσέ), Ίσκο (63' Τσιτσαρίτο), Ρονάλντο

Κίτρινες: Μπονούτσι, Τέβεζ, Βιντάλ, Κιελίνι / Μαρσέλο, Καρβαχάλ, Χάμες