Προπονητές που πήραν το Champions League και έφυγαν (pics)

Πέντε προπονητές που κατέκτησαν το Champions League και μέσα στον επόμενο χρόνο άφησαν τον πάγκο τους.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ρούζβελτ είπε την περίφημη φράση: «Είναι σκληρό να αποτυγχάνεις, αλλά είναι χειρότερο να μην έχεις προσπαθήσει ποτέ να επιτύχεις».

Οι προπονητές που θα δείτε παρακάτω όχι απλά προσπάθησαν αλλά πέτυχαν κιόλας. Εφτασαν στην κορυφή και στη συνέχεια έφυγαν από τον πάγκο τους!

Το Decima... αναπαύεται στο μουσείο της «βασίλισσας». Δώδεκα μήνες από την κατάκτηση του Champions League, ο Κάρλο Αντσελότι απομακρύνεται από τον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς η ομάδα του δεν παίρνει πρωτάθλημα, δεν φτάνει καν στον τελικό Κυπέλλου Ισπανίας, ούτε και στον τελικό του Champions League.

Ποιοι άλλοι τεχνικοί πήραν το τρόπαιο στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση και μετά έφυγαν;

Ζοσέ Μουρίνιο - Ίντερ 2009-10

Εκείνη την χρονιά ο Μουρίνιο κατακτά το δεύτερο Champions League της καριέρας του, οδηγώντας την Ίντερ στο τρεμπλ. Θύμα του, τότε η Μπάγερν Μονάχου του Λουίς Φαν Χάαλ. Αυτό ήταν το τελευταίο του ματς με της «ροσονέρι», καθώς μετά πήγε στην Ρεάλ Μαδρίτης.

Πεπ Γκουαρντιόλα - Μπαρτσελόνα 2010-11

Το δεύτερο Champions League του με την Μπαρτσελόνα ήρθε το 2011. Πέδρο, Μέσι και Βίγια σκόραραν στο 3-1 επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Ουέμπλεϊ. Στο τέλος της επόμενης σεζόν ανακοινώνει ότι χρειάζεται ένα... break και ξεκουράζεται στη Νέα Υόρκη απολαμβάνοντας την καθημερινότητα με την οικογένειά του.

Ρομπέρτο Ντι Ματέο - Τσέλσι 2011-12

Ο πρώην προπονητής της Σάλκε, διαδέχτηκε τον Βίλας - Μπόας στην Τσέλσι ως προσωρινός προπονητής των «μπλε». Στην «Allianz Arena» σήκωσε το τρόπαιο και έφερε έναν ανέλπιστο τίτλο στο Λονδίνο! Αυτή η επιτυχία του παρέτεινε την παρουσία του στον πάγκο, αλλά τρεις μήνες από την έναρξη της σεζόν ήρθε στη θέση του ο Μπενίτεθ.

Γιουπ Χάινκες - Μπάγερν Μονάχου 2012-13

Η χρονιά της Μπάγερν που στο διάβα της κατέκτησε το τρεμπλ! Στον τελικό νίκησε 2-1 την Μπορούσια Ντόρτμουντ και στη συνέχεια πήρε και το Κύπελλο κόντρα στην Στουτγκάρδη με 3-2. Ο Γκουαρντιόλα τον αντικατέστησε μιας κι ο ίδιος αποφάσισε να βγει σε σύνταξη.