Χαμός στον όμιλο της Γιουνάιτεντ, ξεκαθαρίσματα και πρωτιές

Το θρίλερ στον 2ο όμιλο συνεχίζεται με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να υποδέχεται την Αϊντχόφεν με στόχο την πρόκριση και... την εκδίκηση για τον Λουκ Σο. Φοβούνται ξέσπασμα της Ρεάλ στη Σαχτάρ, επιστροφή του Ζλάταν στη Μάλμε, θέλουν να «καθαρίσουν» Μπενφίκα και Ατλέτικο.

Σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό ενδέχεται να συμπληρωθεί απόψε, στη δεύτερη αγωνιστική ημέρα της 5ης «στροφής» των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, το παζλ της επόμενης φάσης.

Τα φώτα όλα στρέφονται στον ... χαμό που γίνεται στο 2ο γκρουπ, όπου η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ναι μεν καταλαμβάνει την κορυφή, αλλά είναι τόσο κρίσιμα τα πράγματα που η ελπίδα δεν έχει «πεθάνει» ούτε για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας που είναι στην 4η θέση και θεωρητικά έχει το πιο δύσκολο έργο!

Οι «κόκκινοι διάβολοι» υποδέχονται την Αϊντχόφεν, στο πρώτο ματς με την οποία ο Λουκ Σο αποκόμισε τον πολύ σοβαρό τραυματισμό που έχει βάλει σε κίνδυνο τη συμμετοχή του στο Euro 2016 και η ομάδα του Φαν Χάαλ, με τα χαρμόσυνα νέα των επιστροφών των Ρούνεϊ και Μαρσιάλ, ξέρει πως πρέπει να είναι απόλυτα προσεκτική απέναντι στους Ολλανδούς που επίσης κυνηγούν την πρόκριση.

Στον 1ο όμιλο, η Ρεάλ Μαδρίτης είναι κι επίσημα στους «16» μετά το 1-0 επί της Παρί Σεν Ζερμέν στο αμέσως προηγούμενο ματς και κόντρα στη Σαχτάρ Ντόνετσκ έχει ευκαιρία να ξεπεράσει την τεράστια απογοήτευση από το ντέρμπι με τη Μπαρτσελόνα και να εξασφαλίσει την πρωτιά του γκρουπ. Οι Ουκρανοί φοβούνται αυτή την αντίδραση, όμως ξέρουν ότι και αυτοί θα πρέπει να εξαντλήσουν τις πιθανότητες που έχουν για τη δεύτερη θέση. Εκεί βρίσκεται η Παρί που έχει ταξιδέψει στη Σουηδία και ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς θα παίξει ξανά μπροστά στο κοινό που τον έμαθε καλύτερα απ' όλα τα υπόλοιπα από την αρχή, αφού εκεί ο σούπερ σταρ των Παριζιάνων έκανε τα πρώτα του βήμα. Ιδιαίτερη βραδιά, όπως και να 'χει, για τον Σουηδό άσο...

Μαθηματικά, τρεις ομάδες παλεύουν για τα δύο εισιτήρια στον τρίτο όμιλο. Με την Ατλέτικο Μαδρίτης να έχει το αβαντάζ της κορυφής του ομίλου και του ελέγχου, η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε χρειάζεται τουλάχιστον τον ένα βαθμό για να περάσει στην επόμενη φάση. Δίχως τον Τζάκσον Μαρτίνες οι «ροχιμπλάνκος», με υπηρεσιακό τον Κλαούντιο Ταφαρέλ ο τουρκικός σύλλογος και μάλιστα, ο Βραζιλιάνος πρώην διεθνής τερματοφύλακας έχει τονίσει στους ποδοσφαιριστές του ότι θα πρέπει να διεκδικήσουν ρεαλιστικά ό,τι καλύτερο μπορούν. Στο άλλο ματς, η πρωτοπόρος Μπενφίκα υποδέχεται την Αστάνα που φέτος απλά αποκομίζει εμπειρίες, όμως είναι αήττητη εντός έδρας και θέλει αυτό να το διατηρήσει.

Πολύ πιο ξεκάθαρα τα πράγματα στον 4ο όμιλο, όπου η Σίτι είναι στην επόμενη φάση μετά το επιβλητικό πέρασμα από τη Σεβίλλη στην 4η αγωνιστική και είναι και στην κορυφή του ομίλου, η οποία και διακυβεύεται στο μεγάλο παιχνίδι με τη Γιουβέντους στο Τορίνο. Οι «μπιανκονέρι» έχουν ουσιαστικά προκριθεί αλλά θα ήθελαν να ξεμπερδέψουν και μαθηματικά και να έχουν και τη δυνατότητα για μια – ίσως – καλύτερη κλήρωση στην επόμενη φάση.