Ο Μπέιλ την... στέλνει για το εντέκατο! (Φώτος)

Η Ρεάλ Μαδρίτης κυριάρχησε ολοκληρωτικά της Μάντσεστερ Σίτι και παρά το «φτωχό» 1-0 πήρε την πρόκριση για τον τελικό του Μιλάνου, όπου την περιμένει η συμπολίτισσα Ατλέτικο!

Το έβλεπες ξεκάθαρα στο γήπεδο. Από την μία στρωμένα στο γκαζόν του «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» τα 10 Κύπελλα Πρωταθλητριών της Ρεάλ Μαδρίτης, που έχει όσο καμία άλλη ομάδα στην Ευρώπη το know-how από τέτοια παιχνίδια. Από την άλλη, τα τρεμάμενα πόδια της Μάντσεστερ Σίτι που πρώτη φορά βάδιζε σε τέτοια λημέρια. Από την μία η άνεση, από την άλλη η εξαφάνιση. 

Η «βασίλισσα» κυριάρχησε ολοκληρωτικά στο γήπεδο, μα χρειάστηκε ένα αυτογκόλ του Φερνάντο (20’) για να τσεκάρει το εισιτήριο για τον τελικό του Μιλάνου, όπου την περιμένει η συμπολίτισσα Ατλέτικο, σε μία επανάληψη του… «ελ μαδριλένικο» τελικού του 2014. 

Είναι η ομάδα του Κριστιάνο. Η επιθετική μηχανή. Ωστόσο, αν υπάρχει ένας λόγος που η Ρεάλ Μαδρίτης πάει όλο τον δρόμο μέχρι τέλους είναι οι 9 φορές που κράτησε το μηδέν στην φετινή διοργάνωση. Ειδικά από την μέρα που ανέλαβε ο Ζινεντίν Ζιντάν, η «βασίλισσα» έβαλε περισσότερο κυνισμό στο παιχνίδι της κι αυτό είναι που πάντα δίνει προκρίσεις στα νοκ-άουτ παιχνίδια.

Αν πίστευε κανείς στους οιωνούς, τότε τα πάντα είχαν τελειώσει στο 9ο λεπτό. Το βράδυ του εύθραυστου Βενσάν Κομπανί ολοκληρώθηκε εκεί και μαζί με τον Βέλγο, η Μάντσεστερ Σίτι έχασε τον ηγέτη της, τον αρχηγό της, τον φάρο της στο γήπεδο. 

Τρομαγεμένοι «πολίτες»

Οι «πολίτες» έμοιαζαν σχεδόν σε όλο το βράδυ με μία δειλή, τρομαγμένη ομάδα, που δεν μπορούσε να κοιτάξει τον λαμπερό της αντίπαλο στα μάτια. Δίχως τον τραυματία Σίλβα, με τον Τουρέ υπέρβαρο, τον Χεσούς Νάβας αόρατο, τον Ντε Μπρόινε πνιγμένο και τον Αγκουέρο (ούτε ένα shot on target στα δύο ματς με την Ρεάλ) ακίνδυνο, υπήρχε μόνο ένας συγκλονιστικός Οταμέντι κι ένας ηρωικός Χαρτ να κρατάνε πίσω!

Η Ρεάλ Μαδρίτης έμοιαζε σαν να παίζει με περισσότερους παίκτες στο γήπεδο κι ας είχε τον Κριστιάνο σε μέτριο βράδυ. Μία σέντρα-σουτ του Μπέιλ που κόντραρε στον Φερνάντο (20’) απογείωσε από νωρίς το «Μπερναμπέου» (1-0) κι έδειξε τον δρόμο προς το Μιλάνο, που θα ήταν ακόμα πιο εύκολος αν το γκολ του Πέπε (36’) δεν ακυρωνόταν οριακά ως οφσάιντ. Τι είχε να επιδείξει η Σίτι στα πρώτα 85 λεπτά; Μόνο μία καλή κατεβασιά κι ένα συρτό σουτ του Φερνάντο που βρήκε στην εξωτερική πλευρά του δοκαριού (44’).

Μονόλογος

Με τους Μόντριτς - Κρόος να είναι αλάνθαστοι στα χαφ, η «βασίλισσα» έμπαινε ότι ώρα ήθελε στην περιοχή του Χαρτ, ο οποίος κρατούσε μόνος τους Άγγλους στο παιχνίδι. Στο 52’ αποκρούει σε κλασικό τετ-α-τετ του Μόντριτς, και μέσα σε ένα τρίλεπτο (55’-58’) αρνείται το 2-0 σε κεφαλιά και σουτ του Κριστιάνο Ρονάλντο! Το δοκάρι (63’) στερεί ξανά το γκολ στον Γκάρεθ Μπέιλ που νίκησε τους πάντες στον αέρα και κάπου εκεί, οι Μαδριλένοι κατάλαβαν ότι αν δεν θέλουν να πέσουν θύματα του άγραφου νόμου πρέπει να παίξουν και λιγάκι με το ρολόι.

Θρίλερ

Τα λεπτά κυλούσαν βασανιστικά για τους Ισπανούς. Παρά την εμφανή διαφορά δυναμικότητας στο χορτάρι, αρκούσε μία φάση για να τα γκρεμίσει όλα. Ένα απευθείας φάουλ του Ντε Μπρόινε από δύσκολη θέση (84’) βρήκε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Νάβας, ενώ μία απίθανη βολίδα του Αγκούερο από τα 30 μέτρα (88’) πέρασε οριακά πάνω από το δοκάρι, δοκιμάζοντας τις καρδιακές αντοχές των Ισπανών, που άκουσαν σαν μελωδία το τελευταίο σφύριγμα. Τώρα πια στον τελικό θα γίνει της… Μαδρίτης!

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Νάβας, Καρβαχάλ, Πέπε, Σέρχιο Ράμος, Μαρσέλο, Μόντριτς (88’ Κόβατσιτς), Κρόος, Ίσκο (67’ Χάμες Ροντρίγκες), Χεσέ (55’ Λούκας Βάθκεθ), Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπέιλ.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Χαρτ, Σανιά, Κομπανί (9’ Μανγκαλά), Οταμέντι, Κλισί, Φερνάντο, Φερναντίνιο, Τουρέ (60’ Στέρλινγκ), Χεσούς Νάβας (69’ Ιχενάτσο), Ντε Μπρόινε, Αγκουέρο.