Ένας εκατομμυριούχος διαιτητής στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ!

Όπως μετέδωσε ισπανικός ραδιοφωνικός σταθμός, διιατητής στον φετινό τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ θα είναι ο Σουηδός Γιόνας Έρικσον.

Φυσικά, επίσημη ανακοίνωση από την UEFA δεν υπάρχει, ωστόσο δεν έχει διαψευστεί η πληροφορία που μεταδόθηκε. Πρόκειται για να έναν πολύ έμπειρο διαιτητή, ο οποίος θα αναλάβει να σφυρίξει την αναμέτρηση της Ρεάλ με την Ατλέτικο στις 28 Μαΐου στο «Σαν Σίρο» του Μιλάνου. Ειδικά, μάλιστα, στους «ροχιμπλάνκος» ο Σουηδός ξυπνά καλές αναμνήσεις. 

Το... αξιοπερίεργο στην περίπτωσή του 42χρονου είναι ότι ασχολείται με τη διαιτησία από χόμπι, καθώς είναι εκατομμυριούχος! Πριν από μερικά χρόνια αγόρασε το 15% των παγκόσμιων δικαιωμάτων μιας εταιρείας που ασχολείται με αθλητικά δικαιώματα σε όλο τον κόσμο και έτσι πια αφού έχει λύσει τα οικονομικά θέματα της ζωής του, περνά τον πολύ ελεύθερο χρόνο του ως διαιτητής. 

Είναι επαγγελματίας από το 1994, διαιτητής στην πρώτη κατηγορία της Σουηδίας από το 2000 και διεθνής από το 2002. Έχει σφυρίξει δύο φορές την Ατλέτικο, μία στον ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ με τη Τσέλσι το 2014 και την άλλη κόντρα στη Μπεσίκτας για το Γιουρόπα Λιγκ. Πέρυσι, ήταν ο διαιτητής στο 1-1 της Ρεάλ με τη Γιουβέντους στα ημιτελικά της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργανώσεις, ενώ στο παρελθόν έχει διευθύνει παιχνίδια της «βασίλισσας» κόντρα στη Ζενίτ το 2008 και στον Άγιαξ το 2012. 

Πέρυσι στον τελικό του Βερολίνου ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους ήταν τέταρτος διαιτητής.