Κρούσμα ρατσιστικής βίας στo Ροστόφ-PSV

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκάλεσε στη Ρωσία η ρίψη μίας μπανάνας στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου του Ροστόφ, κατά τη διάρκεια της χθεσινής αναμέτρησης της τοπικής ομάδας με την Αϊντχόφεν για το Champions League.

Το γεγονός καταγράφηκε από την τηλεοπτική κάμερα, χωρίς όμως να αναφέρεται στην έκθεση του παρατηρητή της UEFA, όπως τουλάχιστον μεταδίδει το πρακτορείο TASS.

«Δεν είχαμε τέτοια συμβάντα τα τελευταία χρόνια. Θα συζητήσουμε το θέμα με τη ρωσική ομοσπονδία ποδοσφαίρου, αλλά βέβαια είναι αδύνατον να ελέγξουμε τον κάθε έναν στις κερκίδες. Θεωρώ το συμβάν αυτό μεμονωμένο και ότι δεν θα επαναληφθεί», δήλωσε ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του Παγκόσμίου Κυπέλλου 2018, Αλεξέι Σορόκιν.

«Ηταν κάτι πολύ άσχημο για εμάς. Υπήρξαν σχόλια για τη διάλυση της αντιρατσιστικής επιτροπής της FIFA (σ.σ. που ανακοινώθηκε στις αρχές της εβδομάδας), που λένε ότι είναι ντροπή να συμβαίνει κάτι τέτοιο παραμονές του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας. Αυτή η μπανάνα θα μας κοστίσει ακριβά...», ανέφερε από την πλευρά του ο επίτιμος πρόεδρος της ρωσικής ομοσπονδίας, Βιάτσεσλαβ Κολόσκοφ.

Να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που οπαδοί της Ροστόφ παρουσιάζουν ρατσιστική συμπεριφορά. Κάτι ανάλογο είχε γίνει και στο ματς των πλέι-οφ του Champions League με τον Αγιαξ, στις 24 Αυγούστου, με συνέπεια η UEFA να κλείσει για έναν αγώνα μία θύρα του γηπέδου.