Για το πρώτο βήμα Γιουβέντους και Σεβίλλη

Γιουβέντους και Σεβίλλη θέλουν να πάρουν σκορ πρόκρισης έχοντας τον ρόλο του φαβορί απέναντι στις Πόρτο και Λέστερ αντίστοιχα στα πρώτα παιχνίδια της φάσης των 16 του Champions League.

Με τους αγώνες Πόρτο – Γιουβέντους και Σεβίλλη – Λέστερ ολοκληρώνονται το βράδυ τα πρώτα ματς της φάσης των 16 του Champions League. Δύο αναμετρήσεις στις οποίες Γιουβέντους και Σεβίλλη έχουν τον ρόλο του φαβορί, αλλά καλούνται να το αποδείξουν στο γήπεδο.

Ο τεχνικός της Πόρτο, Νούνο Εσπίριτο Σάντο χαρακτήρισε μεγάλη πρόκληση την αναμέτρηση για τους «Δράκους», ποντάροντας πολλά στην υποστήριξη που θα έχει απόψε από το κοινό του Ντραγκάο. Η Πόρτο κατεβαίνει πλήρης για να αντιμετωπίσει τη Γιουβέντους με τον Σάντο να προσανατολίζεται σε ένα σχήμα με τους: Κασίγιας, Μάξι Περέιρα, Μαρκάνο, Φελίπε, Άλεξ Τέγες, Ντανίλο, Ερέρα, Όλιβιερ Τόρες, Μπραχίμι, Αντρέ Σίλβα και Σοάρες.

Στο στρατόπεδο της Γιουβέντους γνωρίζουν ότι έχουν το πάνω χέρι, αλλά φροντίζουν να διατηρούν την μπάλα χαμηλά. Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι εκθείασε την αμυντική φιλοσοφία της Πόρτο, τονίζοντας πως τη «Γηραιά Κυρία» περιμένουν 180 δύσκολα αγωνιστικά λεπτά. Ο Μπονούτσι αποτελεί τη μοναδική απουσία για τον Αλέγκρι, ο οποίος αναμένεται να ξεκινήσει τη Γιούβε με τους: Μπουφόν, Λιχστάινερ, Ρουγκάνι, Κιελίνι, Άλεξ Σάντρο, Πιάνιτς, Κεντίρα, Κουαδράδο, Ντιμπάλα, Μάντζουκιτς και Ιγουαΐν.

Η Σεβίλλη θέλει να εκμεταλλευτεί το «Σάντσεθ Πιθχουάν» και την ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι οπαδοί της παίρνοντας μία νίκη με καθαρό σκορ ενόψει της ρεβάνς στην Αγγλία. Ο Χόρχε Σαμπάολι πάντως έχει προειδοποιήσει τους παίκτες του να μην υποτιμήσουν τη Λέστερ γιατί η αναμέτρηση κρύβει παγίδες. Είναι τιμωρημένος και αποκλείστηκε από την αποστολή ο Μερκάδο ενώ με προβλήματα τραυματισμών μένουν εκτός οι Τρεμουλινάς και Παρέχα. Η Σεβίλλη αναμένεται να παραταχθεί με τους: Ρίκο, Μαριάνο, Ραμί, Λενγκλέ, Εσκουδέρο, Ενζονζί, Ιμπόρα, Βιτόλο, Νασρί, Γιόβετιτς, Μπεν Γέντερ.

Η Λέστερ διανύει τη φετινή σεζόν μία εκ διαμέτρου αντίθετη πορεία σε σχέση με την περσινή όταν και πραγματοποίησε το θαύμα της κατάκτησης του τίτλου στην Πρέμιερ Λιγκ. Ο Κλαούντιο Ρανιέρι και οι παίκτες του καλούνται να στρέψουν την προσοχή τους από τη μάχη της παραμονής στο Champions League, γνωρίζοντας και δηλώνοντας πως είναι το ξεκάθαρο αουτσάιντερ απέναντι στη Σεβίλλη. Αυτό αποτελεί και το... όπλο των «Αλεπούδων» στη διοργάνωση, όπου παίζουν χωρίς άγχος, συνεχίζοντας έτσι στη φάση των 16. Ο Σλιμανί τέθηκε νοκ-άουτ και δεν ταξίδεψε με την αποστολή, ενώ αμφίβολος θεωρείται ο Ουγιόα. Η Λέστερ πιθανότατα θα ξεκινήσει με τους: Σμάιχελ, Σίμπσον, Μόργκαν, Χουτ, Φουξ, Ντρινκγουότερ, Μαχρέζ, Ντιντί, Γκρέι, Οκαζάκι και Βάρντι.