Οικονομικό το κίνητρο της επίθεσης στο λεωφορείο της Ντόρτμουντ

Δεν ήταν τρομοκρατικό αλλά οικονομικό το κίνητρο του δράστη της τριπλής βομβιστικής επίθεσης στο Ντόρτμουντ σύμφωνα με το συμπέρασμα στο οποίο έχουν μέχρι στιγμής καταλήξει οι γερμανικές αρχές μετά και τα τελευταία ευρήματά τους. 

Η γερμανική αστυνομία συνέλαβε σήμερα Παρασκευή έναν άνδρα που φέρεται να τοποθέτησε τις βόμβες στο λεωφορείο της ποδοσφαιρικής ομάδας Μπορούσια Ντόρτμουντ την περασμένη εβδομάδα σύμφωνα με το γραφείο του ομοσπονδιακού γενικού εισαγγελέα.

Ο 28χρονος άνδρας, που σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ ονομάζεται Sergej W., έχει γερμανική και ρωσική υπηκοότητα και φέρεται να είχε αγοράσει μετοχές της ομάδας πριν από την επίθεση, ελπίζοντας ότι θα αποκομίσει κέρδη.

«Αν οι μετοχές της Μπορούσια Ντόρτμουντ είχαν πέσει μαζικά, το κέρδος θα ήταν αρκετές φορές η αρχική επένδυση» ανέφερε η εισαγγελία. 

Τα γερμανικά ΜΜΕ λένε ότι ο δράστης είχε σχεδιάσει καλά την επίθεση και είχε κλείσει δωμάτιο στο ίδιο ξενοδοχείο με αυτό που διέμεναν οι παίκτες της ποδοσφαιρικής ομάδας. Μάλιστα το δωμάτιό του είχε θέα στο σημείο που έγιναν οι εκρήξεις.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή ο δράστης κατηγορείται για απόπειρα δολοφονίας, για πρόκληση σοβαρής σωματικής βλάβης καθώς και για πρόκληση έκρηξης.

H σύλληψή του έγινε στη νότια γερμανική πόλη Τύμπιγκεν.

Υπενθυμίζεται ότι στις 11 Απριλίου οι παίκτες της Μπορούσια κατευθύνονταν στο γήπεδό τους στο Ντόρτμουντ για τον αγώνα του Champions League όταν δέχθηκαν τριπλή βομβιστική επίθεση από την οποία τραυματίστηκαν δύο άνθρωποι.