"Τυφώνας" η Σέλτικ, άλμα για ομίλους από Nάπολι και Σεβίλλη

Η Νάπολι και η Σεβίλλη έκαναν πράξη τον νόμο του ισχυρού απέναντι σε Νις και Μπασάκσεχιρ αντίστοιχα, σαρωτική η Σέλτικ που σκόρπισε (5-0) την Αστάνα.

Μπορεί στους πρώτους αγώνες των πλέι-οφ να έπαιζαν ηχηρά ονόματα όπως η Νάπολι και η Σεβίλλη, αλλά η αρχή πρέπει να γίνει από την Σέλτικ.

Πέρυσι, περίπου τέτοια εποχή έφτυσε αίμα (2-1, 1-1) για να αποκλείσει την Αστάνα στον τρίτο προκριματικό του Champions League.

Φέτος, οι Κέλτες πιστοποίησαν την πρόοδο που έχουν κάνει με τον Μπρένταν Ρότζερς στο τιμόνι και έκαναν φύλλο και φτερό την πρωταθλήτρια του Καζακστάν.

Το ευρύ 5-0 στέλνει ξανά την Σέλτικ στους ομίλους του Champions League με τους Ρόγκιτς (32’) Σινκλέρ (42’, 60’), Φόρεστ (79’), Γκρίφιθς (88’) να σκοράρουν στο ποδοσφαιρικό ρεσιτάλ των Σκωτσέζων.

Στο Σαν Πάολο, η Νάπολι ήταν δύο κλάσεις ανώτερη από την Νις και θα μπορούσε κι αυτή να φτάσει σε ένα ανάλογο σκορ. Η αστοχία των Ιταλών, κράτησε το σκορ σε αξιοπρεπή επίπεδα (2-0), με τους Μέρτενς (13’) και Ζορζίνιο (70’ πεν.) να βάζουν τα ονόματα τους στον πίνακα των σκόρερ και τους Γάλλους να ολοκληρώνουν το ματς με 9 παίκτες λόγω αποβολών των Πλεά και Κοζιελό.

Την ίδια ώρα στην βροχερή Κωνσταντινούπολη, η Σεβίλλη έβαλε υποθήκη για πρόκριση στους ομίλους (1-2). Μπορεί ο Έλια (64’) να έσβησε το γκολ του Εσκουδέρο (16’), όμως ένα υπέροχο τέρμα του Μπεν-Γεντέρ με τακουνάκι (84’) έγραψε το 1-2.

Ακριβώς με το ίδιο σκορ (2-1) επικράτησε και η Χάποελ Μπερ-Σεβά της Μάριμπορ, παίρνοντας προβάδισμα πρόκρισης. Οι Σλοβένοι προηγήθηκαν νωρίς με τον Ταβάρες (10’), όμως δύο γκολ από Νουακαέμε (12’) και Τζέντεκ (45’ πεν.) έδωσαν την νίκη στους πρωταθλητές Ισραήλ.