ΙΣΟΠΑΛΙΑ στο ''Μπερναμπέου'' και χέρι-χέρι για τους «16» (βίντεο)

Ρεάλ και Τότεναμ αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 στο Μπερναμπέου και σε συνδυασμό με την ισοπαλία της Ντόρτμουντ πάνε μαζί για τους «16» της διοργάνωσης.

Η Ρεάλ σκόραρε σε 40 διαδοχικά ματς στο Champions League, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να της δώσει τη νίκη κόντρα στην Τότεναμ. Οι Λονδρέζοι απέσπασαν ισοπαλία 1-1 στο Μπερναμπέου, είναι μαζί με τη Βασίλισσα στους επτά βαθμούς και πλησιάζουν τη φάση των «16». Μεγάλο ματς από τον Γιορίς, «killer» ο Κριστιάνο, φωνάζει σωστά η Τότεναμ για πέναλτι που δεν της δόθηκε στο α' μέρος!

Η Ρεάλ μπήκε δυνατά στο ματς, πίεσε αρκετά τους Σπερς κι έβαλε αρκετά δύσκολα, ωστόσο η τύχη της γύρισε την πλάτη. Στο 6' ο Κριστιάνο είδε τη μπάλα από την κεφαλιά του να βρίσκει το δοκάρι, ενώ λίγο αργότερα ο Μπενζεμά αστόχησε από πλεονεκτική θέση. Η Τότεναμ αντέδρασε και στο 18' ο Κέιν από πάσα του Ερικσεν δεν μπόρεσε να σκοράρει. Ενα λεπτό αργότερα οι Λονδρέζοι ζήτησαν πέναλτι σωστά, όταν ο Καζεμίρο ανέτρεψε τον Γιορέντε. Στο 28' η Τότεναμ πάγωσε το Μπερναμπέου, ο Κέιν έκανε το σουτ, η μπάλα βρήκε στον Βαράν και ο Γάλλος σημείωσε το πρώτο του αυτογκόλ με τη Ρεάλ έπειτα από 198 συμμετοχές. Οι Μαδριλένοι πίεσαν ασφυκτικά, ο Γιορίς ήταν εξαιρετικός στις τοποθετήσεις του σε σουτ του Κριστιάνο, αλλά στο 43' λύγισε. Ο Οριέ ανέτρεψε τον κορυφαίο του ματς, Τόνι Κρόος και ο Πορτογάλος πέτυχε το 12ο γκολ του στα 15 τελευταία σουτ εντός στόχου στο Champions League. Μεγάλη η πίεση και στο δεύτερο ημίχρονο από την ομάδα του Ζιντάν, η οποία έκλεισε τo ματς με 20 τελικές προσπάθειες, ενώ η κατοχή άγγιξε το 70%. Ο Γιορίς ήταν εξαιρετικός σε δυο περιπτώσεις, σε σουτ του Κριστιάνο και σε κεφαλιά του Καζεμίρο! Βέβαια και ο Νάβας φρόντισε να νικήσει τους Κέιν, Ερικσεν. Το 1-1 έμεινε μέχρι το τέλος, με τις δυο ομάδες να πηγαίνει χέρι - χέρι για τους «16».

Η βαθμολογία του 8ου ομίλου:
1. Ρεάλ Μαδρίτης 7β.
2. Τότεναμ 7β.
3. Ντόρτμουντ 1β.
4. ΑΠΟΕΛ 1.β

Ρεάλ Μαδρίτης: Νάβας, Χακίμι, Βαράν, Ράμος, Μαρσέλο, Κροος, Καζεμίρο, Μόντριτς, Ίσκο (87’ Λούκας Βάθκεθ), Μπενζεμά (76’ Ασένσιο), Ρονάλντο

Τότεναμ: Γιορίς, Οριέ, Αλντερβάιρελντ, Σάντσες, Βερτόνχεν, Ντάιερ, Γουίνκς, Σισοκό (89΄Σον), Έρικσεν, Κέιν, Γιορέντε (80’ Ρόουζ)