Ο Super Mario καθάρισε για Γιούβε (βίντεο)

Με καρφωτή κεφαλιά έξι λεπτά πριν το τέλος, ο Μάριο Μάντζουκιτς λύτρωσε την Γιουβέντους που τα χρειάστηκε απέναντι στην Σπόρτινγκ Λισσαβόνας που άνοιξε το σκορ και αντιστάθηκε γενναία μες το Τορίνο (2-1).

Πάνε οι εποχές που η Γιουβέντους καθάριζε τέτοια εντός έδρας ματς από τα αποδυτήρια. Φέτος πρέπει να τεντώνει και μάλιστα πολύ. Κι αν δεν υπήρχε το νικητήριο γκολ του Μάριο Μάντζουκιτς έξι λεπτά πριν το τέλος, τότε η «Μεγάλη Κυρία» θα είχε σοβαρό πρόβλημα ακόμα και για τη δεύτερη θέση.

Η Σπόρτινγκ ήταν γενναία στο Τορίνο, αλλά αυτό δεν έφτανε, παρά το εντυπωσιακό ξεκίνημα. Μόλις στο 11ο λεπτό, ο Ζέλσον Μαρτίνς έφυγε στην πλάτη της άμυνας, όμως παρότι ο Μπουφόν απέκρουσε το τετ-α-τετ, ο Άλεξ Σάντρο ήρθε με φόρα και με αυτογκόλ έκανε το 0-1!

Η παγωμάρα για τους Ιταλούς έφυγε με μία τέλεια εκτέλεση φάουλ. Ο Πιάνιτς άφησε άγαλμα τον Ρούι Πατρίσιο και ισοφάρισε ακριβώς στο ημίωρο (30’), φέρνοντας το παιχνίδι ξανά στα ίσα.

Οι Πορτογάλοι αποδείχθηκαν πολύ σκληρά καρύδια όμως λύγισαν στο τέλος. Μία τέλεια σέντρα του Ντόουγκλας Κόστα στο δεύτερο δοκάρι, έφερε τον Μάντζουκιτς σε θέση βολής και ο Κροάτης με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 2-1 (84’), που έφερε την ομάδα του Αλέγκρι στην δεύτερη θέση με 6 πόντους κι άφησε τα λιοντάρια με το παράπονο.