Με δώρο... η Γιουνάιτεντ, διπλό για πρόκριση η Βασιλεία (βίντεος)

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ νίκησε με 1-0 την Μπενφίκα στο Ντα Λουζ με τραγικό λάθος του 18χρονου γκολκίπερ των Πορτογάλων, ενώ η Βασιλεία μετά το 5-0 επί της Μπενφίκα πήρε το διπλό στη Μόσχα επί της ΤΣΣΚΑ με 2-0 και έβαλε βάσεις για την πρόκριση.

Τη νίκη που θα την έφερνε μία ανάσα από την πρώτη θέση ήθελε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Ντα Λουζ, όμως η Μπενφίκα μετά την σοκαριστική πεντάρα από την Βασιλεία αποδείχθηκε δύσκολος αντίπαλος για την ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο.

Oι Πορτογάλοι άντεξαν στο πρώτο ημίχρονο και πήγαν στα αποδυτήρια με το 0-0, όμως στην επανάληψη ένα λάθος του 18χρονου Βέλγου τερματοφύλακα Μίλε Σβίλαρ, ο οποίος έγινε ο νεαρότερος γκολκίπερ στην ιστορία του Champions League, από το γέμισμα με φάουλ του Ράσφορντ έβαλε την Γιουνάιτεντ μπροστά στο σκορ με 0-1 στο 66΄.

Από τη στιγμή που οι Άγγλοι έβαλαν το γκολ που έψαχναν τα πράγματα απλοποιήθηκαν και η Γιουνάιτεντ πήρα σβηστά το αποτέλεσμα, ενώ η Μπενφίκα στις καθυστερήσεις έμεινε με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Λουιζάο.

Την ίδια ώρα στη Μόσχα η Βασιλεία που προερχόταν από το 5-0 επί της Μπενφίκα είχε την ευκαιρία να κάνει βήμα πρόκρισης απέναντι στην ΤΣΣΚΑ. Μάλιστα στο 28΄ ο Τσάκα έβαλε τους φιλοξενούμενους σε θέση οδηγού.

Οι Ελβετοί από τη στιγμή που πήραν το προβάδισμα γνώριζαν πως είχαν μία χρυσή ευκαιρία για να αποκτήσουν προβάδισμα έναντι της ΤΣΣΚΑ στη μάχη της πρόκρισης, καθώς θα υποδεχτεί τους Ρώσους την επόμενη αγωνιστική και θα μπορέσει να «κλειδώσει» την πρόκριση.

Η ΤΣΣΚΑ, λοιπόν, δεν έβρισκε τρόπο για την ισοφάριση και η Βασιλεία σφράγισε το διπλό με το γκολ του Ομπερλίν στο 90΄, γράφοντας το τελικό 0-2.

Βαθμολογία

1. Μάντσεστερ Γ. 9
2. Βασιλεία 6
3. ΤΣΣΚΑ 3
4. Μπενφίκα 0

Επόμενη αγωνιστική 31/10

Μάντσεστερ Γ.-Μπενφίκα
Βασιλεία-ΤΣΣΚΑ Μόσχας