Η Φέγενορντ κέρδισε τη Νάπολι (στιγμιότυπα)

Η νίκη της Σαχτάρ επί της Μάντσεστερ Σίτι καταδίκασε στο Europa League τη Νάπολι, η οποία πάντως δεν το πάλεψε καν αφού έχασε (2-1) από την Φέγενορντ.

Ετσι όπως είχαν γίνει τα πράγματα, οι Παρτενοπέι ήξεραν ότι οι πιθανότητες δεν ήταν με το μέρος τους. Η ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι έπρεπε να νικήσει την Φέγενορντ στο Ρότερνταμ και να περιμένει ήττα της Σαχτάρ από την αδιάφορη Σίτι αλλά τελικά δεν έγινε τίποτα από τα δύο. Ετσι, η Νάπολι "υποβιβάζεται" στο Europa League και αναλόγως πώς θα εξελίσσεται η μάχη του τίτλου στην Ιταλία θα αποφασίσει και αν θα ασχοληθεί ή όχι σοβαρά με αυτή τη διοργάνωση.

Στο αποψινό ματς, πάντως, οι Ατζούρι έδειξαν να μπαίνουν με σοβαρότητα αφού μόλις στο 2' άνοιξαν το σκορ με τον Ζιελίνσκι από κοντά έπειτα από φάση διαρκείας (0-1). Η ομάδα του Σάρι είχε το πάνω χέρι και είχε και δύο καλές φάσεις για να βάλει δεύτερο γκολ αλλά δεν το έβαλε και το πλήρωσε στο 33', όταν ο Γιόργκενσεν με κεφαλιά, μετά την σέντρα του Μπεργκούις, έκανε το 1-1. Και με τα νέα από την Ουκρανία να μην είναι ευχάριστα, οι Ναπολιτάνοι έχασαν και τον όποιο ενθουσιασμό τους, με συνέπεια ο ρυθμός του παιχνιδιού να πέσει αρκετά όσο περνούσε η ώρα. Η Φέγενορντ έμεινε και με 10 παίκτες στο 83', μετά την δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Βιλένα, αλλά για τη Νάπολι το ματς είχε ήδη τελειώσει...

Και αυτό αποδείχθηκε και στο 91', όταν οι Ολλανδοί, με παίκτη λιγότερο, κατάφεραν να πάρουν και τη νίκη (πρώτοι βαθμοί στη φετινή διοργάνωση) με το γκολ του Ζούστε από κοντά μετά την εκτέλεση κόρνερ.

Φέγενορντ (Τζιοβάνι Φαν Μπρόνκχορστ): Βέρμεερ, Νιόουκουπ (76' Ζούστε), Βαν Μπεκ, Ταπία, Μαλάτσια, Αμραμπάτ, Βιλένα, Τόρνστρα, Μπεργκούις (72' Λάρσον), Γιόργκενσεν, Μποέτιους.

Νάπολι (Μαουρίτσιο Σάρι): Ρέινα, Μάτζιο (64' Μάριο Ρουί), Αλμπιόλ, Κουλιμπαλί, Χισάι, Αλαν (60' Ρογκ), Ντιαβαρά, Χάμσικ, Καγιεχόν (74' Ουνάς), Μέρτενς, Ζιελίνσκι.