ΜΕΣΙ- Το πρώτο στον Παναθηναϊκό

Από τον Παναθηναϊκό στην Τσέλσι, με τον Λιονέλ Μέσι να πετυχαίνει σε 13 χρόνια που αγωνίζεται στο Champions League 100 γκολ στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Το Champions League θεωρείται και είναι η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση γιατί πολύ απλά εκεί αγωνίζονται οι κορυφαίες ομάδες και οι κορυφαίοι παίκτες. Ανάμεσά τους ξεχωρίζει ο Λιονέλ Μέσι, με τον Αργεντίνο κόντρα στην Τσέλσι να πετυχαίνει το 100ο του τέρμα στην μεγάλη αυτή διοργάνωση.

Ο Αργεντίνος παραμένει ασταμάτητος, συνεχίζοντας να προκαλεί τρόμο σε οποιαδήποτε άμυνα βρεθεί μπροστά του. Η άμυνα του Παναθηναίκού ήταν αυτή που το είχε καταλάβει πρώτη, με τον Μέσι να σκοράρει μετά από λάθος γύρισμα του Δάρλα στον Γκαλίνοβιτς και να κάνει το 2-0. Το παρθενικό του τέρμα στο Champions League το πέτυχε στις 2/11/2005.

Επτά χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα στις 3/4/2012 ο μεγάλος αυτός παίκτης έφτασε τα 50 τέρματα στο Champions League και το έκανε κόντρα στην Μίλαν. Οι Καταλανοί επικράτησαν με 3-1 με τον Μέσι να σκοράρει με πέναλτι κάνοντας το 1-0, ενώ στο ματς αυτό είχε πετύχει ακόμα ένα γκολ.

Για τα επόμενα 50 χρειάστηκε λιγότερο χρόνο, καθώς μέσα σε 6 χρόνια το έκανε και μάλιστα με εξαιρετικό τρόπο. Ο Αργεντίνος πήρε ωραία πάσα από τον Σουάρες, μπήκε με τον τρόπο που μόνο αυτός ξέρει στην αντίπαλη περιοχή και με σουτ διαμόρφωσε το τελικό 3-0 στο ματς με την Τσέλσι.