Η Γιουνάιτεντ "χάρισε" τα δύο τελευταία Champions League στη Ρεάλ

Η Ρεάλ Μαδρίτης όχι μόνο έχει κατακτήσει τις δύο τελευταίες χρονιές το Champions League, αλλά ετοιμάζεται και για τρίτη. Και το "χεράκι" της σε αυτό έβαλε η Γιουνάιτεντ, κάνοντας το λάθος που θα μπορούσε να είχε αλλάξει την ιστορία των δύο συλλόγων.

Τελευταία φορά που η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πανηγύρισε τη κατάκτηση του Champions League ήταν το 2008, επί Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Τον πολύπειρο κόουτς διαδέχθηκε το 2013 ο Ντέβιντ Μόγες, ύστερα ήρθε ο Λουίς Φαν Χαλ και τώρα η ομάδα βρίσκεται υπό τις οδηγίες του Ζοζέ Μουρίνιο.

Όταν όμως ο Φαν Χαλ διαδεχόταν τον Μόγες, έμελλε ν' αλλάξει το μέλλον, τόσο των "κόκκινων διαβόλων" όσο και της Ρεάλ Μαδρίτης. Κι αυτό, διότι ένας νυν Μαδριλένος ποδοσφαιριστής είχε έρθει σε προφορική συμφωνία με την αγγλική ομάδα και αυτή "χάλασε", λόγω Άντερ Ερέρα και Λουκ Σο. Ο λόγος για τον Τόνι Κρος.

Σύμφωνα με τη Manchester Evening News, οι προσθήκες των δύο τελευταίων ποδοσφαιριστών το καλοκαίρι του 2014 ανάγκασαν τον εκτελεστικό διευθυντή του συλλόγου, Εντ Γούντγουορντ, να βάλει... φρένο στην αγορά του Γερμανού μέσου, αφήνοντάς τον να συνεχίσει τη καριέρα του στην Ισπανία, για λογαριασμό της "Βασίλισσας".

Ο 28χρονος διεθνής αποτελεί έναν από τους κινητήριους... μοχλούς των "μερένχες" εδώ και 4 χρόνια και με την εντυπωσιακή παρουσία του στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου" έχει καταφέρει να "οδηγήσει" τον σύλλογο στη κατάκτηση δύο Champions League τις τελευταίες τρεις φορές και μάλιστα ετοιμάζεται και για τρίτη, εάν η Ρεάλ νικήσει στον μεγάλο τελικό τη Λίβερπουλ.

Όπως άλλωστε είχε αποκαλύψει πριν ένα χρόνο στη Telegraph ο Μόγιες: "Είχα έρθει σε συμφωνία με τον Κρος και τον ατζέντη του - είχε κλείσει", με την απόλυσή του λίγο καιρό αργότερα να "αλλάζει" τα δεδομένα, αλλά και την ιστορία μάλλον του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, "ανεβάζοντας" τη Ρεάλ στις 12 μέχρι στιγμής κούπες με τα "μεγάλα αυτιά".