«Σταχτοπούτα» για φίλημα, «γολιάθ» για repeat

Αυτό που ζει η Ντνίπρο εδώ και λίγους μήνες είναι ένα παραμύθι. Ένα παραμύθι όμως, το οποίο μπορεί να κλείσει με το καλύτερο happy ending. Βέβαια και να μην γίνει αυτό, το τέλος θα είναι και πάλι χαρούμενο. Οι Ουκρανοί αντιμετωπίζουν τη Σεβίλλη στον τελικό του Europa League και θέλουν να εκθρονίσουν τους Ανδαλουσιάνους ώστε να κατακτήσουν το τρόπαιο για πρώτη φορά στην ιστορία τους.

Όταν ξεκίνησε η πορεία της στην Ευρώπη, πολλοί την θεώρησαν το «μαύρο πρόβατο» του θεσμού. Κι αν κατάφερε να πάρει την πρόκριση από τους ομίλους, σχεδόν όλοι υποστήριξαν πως στα νοκ-άουτ θα μας αποχαιρετήσει. Τουναντίον, όμως...

Πρώτο «θύμα» ο Ολυμπιακός. Ακολούθησαν ο Άγιαξ, η -αήττητη μέχρι τότε- Κλαμπ Μπριζ και φυσικά η Νάπολι. Οι Ουκρανοί ζουν το δικό τους παραμύθι και κανείς δεν μπορεί να τους στερήσει ένα χαρούμενο τέλος, γιατί η επιτυχία τους είναι ήδη μεγάλη. Το τέλος αυτό όμως μπορεί να γίνει ακόμη καλύτερο, εάν το τρόπαιο καταλήξει -για πρώτη φορά- στα χέρια τους.

Απέναντί τους; Η κάτοχος του τίτλου. Η Σεβίλλη έχει μετατρέψει το Europa League στη... δική της διοργάνωση και με σχετική ευκολία κατάφερε να βρεθεί στον τελικό για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και πλέον κυνηγάει τον τέταρτο τίτλο της. Η αλήθεια είναι πως το σύνολο των Ανδαλουσιάνων μοιάζει... γολιάθ μπροστά στην Ντνίπρο, ωστόσο η πρόσφατη ιστορία έδειξε πως η ουκρανική ομάδα δεν πρόκειται για τον «δαυίδ» της υπόθεσης, κάτι το οποίο (θα πρέπει να) είναι γνωστό στο «στρατόπεδο» των Ισπανών.

Στον τελικό της Βαρσοβίας οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν για πρώτη φορά μεταξύ τους, με τη Σεβίλλη μάλιστα να είναι αήττητη σε τέσσερις συναντήσεις με ομάδες της Ουκρανίας. Εκτός από το «repeat», οι Ισπανοί -με την κατάκτηση του τροπαίου- θέλουν να γίνουν η πρώτη ομάδα που φτάνει τα τέσσερα Europa League (ή αλλιώς UEFA), με τις Ίντερ, Λίβερπουλ και Γιουβέντους να έχουν τρία.

Θα ολοκληρώσει ιδανικά το παραμύθι της η «σταχτοπούτα»; Ή θα επιβάλλει την κυριαρχία της στον θεσμό η ομάδα της Ανδαλουσίας; 

Οι απαντήσεις το βράδυ, στις 21:45.