Ο Ζλάταν να 'ναι καλά...

Στην πρώτη τελική της προσπάθεια προς την εστία της Ζόρια στο 69ο λεπτό (!), η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σκόραρε με τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς και πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στο φετινό Γιουρόπα Λιγκ με το τελικό 1-0 που ήρθε πολύ δύσκολα στο «Ολντ Τράφορντ» για τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων.  

Ξεκάθαρα, ήταν ένα παιχνίδι που όσο περισσότερο θ' αργούσε να έρθει το γκολ για τη Γιουνάιτεντ, τόσο περισσότερο θα ερχόταν και το άγχος όσο θα περνούσαν τα λεπτά της αναμέτρησης. Και η Ζόρια μπορεί να μην κρατούσε τη μπάλα, αλλά έδειχνε στην ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο πως αν βρει χώρο να τρέξει στην αντεπίθεση, κυρίως από τις πτέρυγες, θα μπορούσε να προκαλέσει... πόνο. Οι φιλοξενούμενοι στο «Ολντ Τράφορντ» απίλησαν πρώτοι στο 6ο λεπτό με το γύρισμα στην περιοχή από τον Πέτριακ και το σουτ του Λιουμπένοβιτς που έφυγε ψηλά! Η απάντηση και μάλιστα... βροντερή, ήρθε στο 20' από το σουτ του Ράσφορντ που τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι, με τους «κόκκινους διαβόλους» να προσπαθούν για το γκολ αυξάνοντας κατακόρυφα τα ποσοστά κατοχής της μπάλας, όμως κάτι δεν πήγαινε καλά στην τελική προσπάθεια για να καταλήξει η μπάλα στα δίχτυα.

Οι Ουκρανοί ήταν οι πρώτοι που απείλησαν με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, όταν η μπάλα πέρασε μπροστά από τον Ρομέρο και τον ανακούφισε το γεγονός πως ο Λιουμπένοβιτς δεν πρόλαβε τη σέντρα του Καραβάεφ. Η Γιουνάιτεντ αδυνατούσε να στείλει τη μπάλα προς την εστία της Ζόρια, δεν είχε σημειώσει σουτ στο στόχο και αντ' αυτού, η ομάδα του Βερντιντούμ ήταν εκείνη που έφτασε πολύ κοντά στο γκολ στο 66', με τον Ρομέρο ν' αποκρούει εντυπωσιακά ένα πολύ καλό σουτ του Παουλίνιο. Η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο θα έβρισκε τελικά τη λύση τρία λεπτά αργότερα, όταν από γύρισμα του Φοσού – Μενσά από δεξιά, ο νεοεισελθών Ρούνεϊ έκανε κάκιστο σουτ, η μπάλα πήρε ύψος και από το δεύτερο δοκάρι ο Ζλάταν με κεφαλιά έκανε το 1-0! Κι όμως αντί να ηρεμήσει πλέον το παιχνίδι και να το διαχειριστούν σωστά οι «κόκκινοι διάβολοι», κλήθηκαν να κάνουν μεγάλη προσπάθεια ώστε να μη διατρέξουν κινδύνους και να κρατήσουν μακριά τους Ουκρανούς, ο Παουλίνιο στο 87' πήγε να κάνει το σουτ στην κίνηση όμως δεν βρήκε τη μπάλα και το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με το 1-0.

Στο άλλο ματς του Α' ομίλου, η Φενέρμπαχτσε επικράτησε 1-0 της Φέγενορντ.

Η βαθμολογία του γκρουπ:

1.Φενέρμπαχτσε 4

2.Φέγενορντ 3

3.Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3

4.Ζόρια 1

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ρομέρο, Φοσού – Μενσά (74' Μαρσιάλ), Μπαϊγί, Σμόλινγκ, Ρόχο, Φελαϊνί, Πογκμπά, Λίνγκαρντ (67' Ρούνεϊ), Μάτα (74' Γιάνγκ), Ράσφορντ, Ιμπραΐμοβιτς

Ζόρια: Σεβτσένκο, Καμενιούκα, Σιβάκοφ, Φόρστερ, Σομπόλ, Καραβάεφ, Γκρεσούσκιν, Τσαϊκόφσκι (80' Γκορντιένκο), Πέτριακ, Λιουμπένοβιτς (76' Λιπάρτια), Κούλαχ (60' Μέλο)