Σούπερ διπλό οι Βιόλα, χάλια η Τότεναμ (βίντεο)

Η Φιορεντίνα πήρε σοβαρό προβάδισμα με το 0-1 στην Γκλάντμπαχ. Κάκιστοι οι Spurs ηττήθηκαν 1-0 στην Γάνδη. Διπλό στην Θέλτα (0-1) η Σαχτάρ και τεσσάρες από Ροστόβ, Λυών.

Μάγος Μπερναρντέσκι!

Το Γκλάντμπαχ-Φιορεντίνα είναι ένα από τα ντέρμπι της φάσης των «32» του Europa League αλλά πλέον υπάρχει φαβορί και είναι οι Ιταλοί. Με μια τέλεια εκτέλεση φάουλ του Μπερναρντέσκι, οι Βιόλα πέρασαν από την Γερμανία με 1-0 και έχουν πλέον τον πρώτο λόγο για τη ρεβάνς του Artemio Franchi.

Η πρώτη καλή φάση ήταν για την Μπορούσια στο 13' αλλά ο Ταταρουσάνου έκλεισε τον Χέρμαν μετά το τακουνάκι του Αζάρ, με την ομάδα του Ντίτερ Χέκινγκ να έχει τον έλεγχο και να πλησιάζει στο γκολ τόσο στο 40' με τον Στιντλ όσο και (ακόμη περισσότερο) στο 41' με το δοκάρι του Τζόνσον. Οι γηπεδούχοι πίεζαν για το 1-0 αλλά τελικά έγινε το 0-1 στο 44', όταν ο Μπερναρντέσκι έστησε την μπάλα για το φάουλ και την έστειλε με τρομερή εκτέλεση στο παραθυράκι! Στο δεύτερο μέρος η Γκλάντμπαχ έγινε απειλητική ξανά με τον Τζόνσον (60'), ο Μπόρχα Βαλέρο έχασε καλή ευκαιρία στο 63', στην αντεπίθεση, για το 0-2 και τελικά η Φιορεντίνα, για την οποία ο Μπαντέλι έσωσε στο 80'΄με τον Ταταρουσάνου εξουδετερωμένο, κράτησε το σκορ και είναι πιο κοντά στους «16».

Ούτε φάση η Τότεναμ

Από το κακό στο χειρότερο οδεύει ευρωπαϊκά η Τότεναμ, που προέρχεται από αποκλεισμό στους ομίλους του Champions League. Στο Βέλγιο παρατάχθηκε με βασικούς, αλλά ήταν κάκιστη. Ενδεικτικό είναι ότι πήγε να απειλήσει για μια και μοναδική φορά στο 81'. Τίποτ' άλλο δεν έκαναν οι Λονδρέζοι και πάλι καλά που ηττήθηκαν μόνο 1-0 από την Γάνδη. Στο 59' κοιμήθηκε η άμυνα και ο Περμπέ σκόραρε, με τον Μιλίτσεβιτς των γηπεδούχων να σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι )77').

Κλείδωσαν πρόκριση Ροστόβ, Λυών

Ποτέ δεν λες ποτέ στην μπάλα, αλλά με το 4-0 υπέρ η Ροστόβ (εντός με Σπάρτα Πράγας) και το 1-4 η Λυών (εκτός με Αλκμααρ) θα είναι τρομερά δύσκολο να μην βρεθούν στη φάση των «16». Σοβαρό προβάδισμα απέκτησε και η Σακτάρ που πέρασε με 0-1 από την Θέλτα (νίκησε για ένατο σερί ματς στην Ευρώπη), αλλά και η Κοπεγχάγη με το 1-2 στην Λουντογκόρετς. Στο 90' ισοφάρισε η Αστρα Τζούρτζου την Γκενκ (2-2).

Κράσνονταρ – Φενερμπαχτσέ 1-0
(4' Κλάεσον)

Γκλάντμπαχ – Φιορεντίνα 0-1
(44' Μπερναρντέσκι)

Θέλτα – Σαχτάρ Ντόνετσκ 0-1
(26' Λέστσουκ)

Αστρα Τζούρτζου – Γκενκ 2-2
(43' Μπουντέσκου, 90΄Σέκου – 25' Κουμορτζί, 82' Τρουσάρ)

Ροστόβ – Σπάρτα Πράγας 4-0
(15' Μεβλία, 38' Πολόζ, 40' Νομπόα, 68' Αζμούν)

Γάνδη – Τότεναμ 1-0
(59' Περμπέ)