Της έκοψε απόδειξη ο Ζλάταν! (βίντεο)

Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς έβαλε δύο γκολ στην αγαπημένη του πελάτισσα Σεν Ετιέν και η Γιουνάιτεντ πήρε καθαρό προβάδισμα πρόκρισης με 3-0. Μυθικό διπλό στην Βιγιαρεάλ η Ρόμα (0-4).

Στα 4 χρόνια του στην Γαλλία ο Ζλάταν είχε βάλει 14 γκολ στην Σεντ Ετιέν και την περίμενε ξανά στο Old Trafford. Ο Σουηδός έγινε ο πρώτος παίκτης των Κόκκινων Διαβόλων που πετυχαίνει χατ τρικ μετά τον Φαν Πέρσι το 2013 και έδωσε προβάδισμα-μισή πρόκριση στην ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο ενόψει της ρεβάνς στο Ζοφρουά Γκισάρ.

Ο Ιμπρα άνοιξε το σκορ στο 15' με εκτέλεση φάουλ στην οποία η μπάλα κόντραρε στο τείχος και άλλαξε πορεία για το 1-0, το οποίο ήταν το σκορ του ημιχρόνου παρά την κυριαρχία των γηπεδούχων. Στο δεύτερο μέρος ο Πογκμπά δεν κατάφερε να σκοράρει σε βάρος της ομάδας του αδερφού του, Φλορεντίν, αφού με κεφαλιά ύστερα από εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο, όμως ευτυχώς για την Γιουνάιτεντ ο Ζλάταν έμεινε στον αγωνιστικό χώρο μέχρι το τέλος.

Στο 75' ο 35χρονος τελείωσε εύκολα για την κλάση του τη φάση από κοντά μετά την προσπάθεια του Ράσφορντ και το γύρισμα από αριστερά και διαμόρφωσε το τελικό 3-0 στο 88' νικώντας τον Ρουφιέ από τη βούλα μετά το πέναλτι που έκανε στον ίδιο ο Κατερίν. Ο Σουηδός έφτασε τα 5 γκολ σε 6 στο Europa League και τα 23 σε όλες τις διοργανώσεις φέτος.

Εκανε πλάκα με Τζέκο!
Στους «16» του Europa League είναι ήδη η Ρόμα, η οποία δεν το... συζήτησε πολύ κόντρα στη Βιγιαρεάλ. Οι Τζαλορόσι πήγαν στο Madrigal και με έναν εντυπωσιακό Τζέκο που έκανε χατ-τρικ επικράτησαν με 4-0, υποχρεώνοντας το «κίτρινο υποβρύχιο» στην πιο βαριά εντός έδρας ήττα από τον Μάιο του 2010, όταν θύτης ήταν η Μπαρτσελόνα επίσης με 4άρα, και γενικά στην πιο βαριά ευρωπαϊκή εντός έδρας ήττα!

Από τα πρώτα λεπτά η Ρόμα πήρε τον έλεγχο και ήταν αυτή που έκανε παιχνίδι, περιορίζοντας σε παθητικό ρόλο την Βιγιαρεάλ. Η ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι ήταν συνεχώς μπροστά και τελικά σκόραρε στο 32' με τέλειο σουτ του Εμερσον με το δεξί (0-1). Με απόλυτη σοβαρότητα στο παιχνίδι τους, οι Τζαλορόσι δεν κινδύνεψαν καθόλου στο πρώτο ημίχρονο, παρά μόνο στο ξεκίνημα του δεύτερου με την κεφαλιά του Μάριο που απέκρουσε ο Αλισον (55').

Αυτή η ευκαιρία της Βιγιαρεάλ υπενθύμισε στη Ρόμα ότι δεν πρέπει να χαλαρώσει και στο 65' έκανε το 0-2: Γύρισμα του Σαλάχ για τον Τζέκο, αυτός άδειασε ωραία τον Μουζάκιο, πλάσαρε και η μπάλα πήγε στα δίχτυα. Το ματς ουσιαστικά είχε κριθεί και στο 79' ο Τζέκο μετέτρεψε τη νίκη σε θρίαμβο αφού νίκησε, έστω και με τη βοήθεια του δοκαριού, τον Ασένιο στο τετ α τετ, μετά την πάσα του Ζουάν Ζέσους, γράφοντας το 0-3. Και δεν σταμάτησε εκεί... Ο Τζέκο ήταν σε τρελή βραδιά και στο 86' πήρε την πάσα του Ναϊνγκολάν, γύρισε και έκανε χατ-τρικ για το 0-4 των Ρωμαίων, φτάνοντας στα 28 γκολ φέτος!

Τα αποτελέσματα

Αντερλεχτ - Ζενίτ 2-0
(5', 31' Ακεαμπόνγκ)
Αθλέτικ Μπιλμπάο - ΑΠΟΕΛ 3-2
(38' αυτ. Μερκής, 61' Αντούριθ, 72' Γουίλιαμς – 36' Εφραίμ, 90' Γιαννιώτας)

Χάποελ - Μπεσίκτας 1-3
(44' Μπάρντα – 42' αυτ. Σοάρες, 60' Τοσούν, 90'+3' Χάτσινσον)

Λέγκια Βαρσοβίας - Αγιαξ 0-0

Μαν. Γιουνάιτεντ - Σεντ Ετιέν 3-0
(15', 75', 88' πεν. Ιμπραΐμοβιτς)
ΠΑΟΚ - Σάλκε 0-3
(27' Μπέργκσταλερ, 82' Μάιερ, 90' Χούντελααρ)

Βιγιαρεάλ - Ρόμα 0-4
(32' Εμερσον, 65', 79', 86' Τζέκο)