Προβάδισμα πρόκρισης για την Γιουνάιτεντ, μεγάλη βραδιά για τον Άγιαξ (βίντεο)

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απέκτησε προβάδισμα πρόκρισης στους ημιτελικούς του Europa League μετά το εκτός έδρας 1-1 με την Άντερλεχτ, σπουδαία εμφάνιση και νίκη με 2-0 για τον Άγιαξ κόντρα στην Σάλκε.

Άντερλεχτ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-1

Η Άντερλεχτ κατάφερε να μείνει για 11η συνεχόμενη ενός έδρας ευρωπαϊκή αναμέτρηση αήττητη, μετά το αποψινό 1-1 με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ωστόσο η ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο και μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου απέκτησε σαφώς προβάδισμα πρόκρισης. Οι Άγγλοι ήταν καλύτεροι των Βέλγων στην αναμέτρηση του Constant Vanden Stock, άνοιξαν το σκορ με τον Αρμένιο μεσοεπιθετικό Χένρικ Μχιταριάν στο 37' και έχασαν πολλές ευκαιρίες για να διευρύνουν το προβάδισμα τους, ωστόσο η κεφαλιά-οβίδα του 22χρονου αμυντικού μέσου Λεάντερ Ντεντόνκερ στο 86ο λεπτό διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα (1-1) και διατήρησε, θεωρητικά τουλάχιστον, τις ελπίδες της ομάδας του να περάσει στα ημιτελικά του Europa League.

Άγιαξ - Σάλκε 2-0

Βραδιά βγαλμένη από την ένδοξη ευρωπαϊκή Ιστορία του Άγιαξ, με την ομάδα του Πίτερ Μπος να επιβάλλεται απόλυτα της φιλόδοξης Σάλκε και να την νικάει τελικά με 2-0, σκορ που δίνει στον «Αίαντα» πολύ σοβαρό προβάδισμα για την πρόκριση στα ημιτελικά του Europa League. Ο αρχηγός Νταβί Κλάασεν, με δύο τέρματα στο 23' και στο 52', υπέγραψε την τεράστια νίκη των τέσσερις φορές πρωταθλητών Ευρώπης, μορφή του αποψινου΄αγώνα ο τερματοφύλακας των Γερμανών, Ραλφ Φέρμαν, ο οποίος με τις επεμβάσεις του κράτησε το σκορ σε... τιμητικά και αξιοπρεπή επίπεδα για την ομάδα του.

Θέλτα Βίγκο - Γκενκ 3-2

Στην ωραιότερη ποιοτικά αναμέτρηση της ημέρας, η Θέλτα Βίγκο επικράτησε με 3-2 της Γκενκ, αποτέλεσμα που αφήνει τα πάντα ανοικτά ενόψει της ρεβάνς στο Βέλγιο. Πιόνε Σίστο (15'), Ιάγο Άσπας (18') και Τζόναθαν Γκουιντέτι (38') τα τέρματα των γηπεδούχων, Ζαν-Πολ Μποέτιους (10') και Τόμας Μπούφελ (67') αυτά των φιλοξενούμενων, περισσότερο απογοητευμένοι σε γενικές γραμμές οι Ισπανοί, οι οποίοι έμοιαζαν ικανοί να πάρουν μια «καθαρή» νίκη αλλά «σκόνταψαν» τελικά πάνω στη μαχητικότητα της ομάδας του Άλμπερτ Στουίβενμπεργκ, ο οποίος δικαιώθηκε για τις αλλαγές του στο δεύτερο ημίχρονο.